Ostanimo u kontaktu

UDRUGA BAŠTINIK

Locirani novi speleološki objekti na širem području doline Neretve

Objavljeno prije

Udruga za promicanje zaštite prirodne i kulturne baštine Neretve Baštinik u lipnju 2021 godine obavila je speleološka terenska istraživanja na širem području doline Neretve.

Prethodno je radom na terenu izvršena rekongesacija planom predviđenog područja te locirani novi speleološki objekti.

Ukupno je obrađeno 14 speleoloških objekata. Postignuti rezultati bit će naknadno nakon detaljnije analize predstavljeni široj javnosti do kraja ove godine.

– Već sad možemo reći da su rezultati istraživanja dobri, ali nažalost ima i izuzetaka što ne umanjuje one pozitivne. Na području grada Metkovića lociran je i obrađen jedan novi speleološki objekt i već sad možemo reći da je zasigurno najljepši kad je u pitanju lijeva obala Neretve, – rekao je Markica Vuica, predsjednik udruge Baštinik te uhedno ovim putem zahvalio svim dobrim ljudima koji su im pomogli s informacijama i prilikom rekongesacije terena.

Većina istraživanih speleoloških objekata nalazila se na području grada Ploča gdje se također nalaze neki vrlo interesantni speleološki objekti.

Tijekom istraživanja pronađeni su ulomci prapovijesne keramike u jednoj špilji u blizini grada Ploča što potvrđuje kontinuitet naseljenosti Neretvanske doline od prahistorije do današnjih dana.

ZABAVA GARANTIRANA

Beach bar Limone na Kominsko ušće 13. kolovoza dovodi Tamburaški sastav Sanjalice

[ SPONZORIRANA OBJAVA ]

Objavljeno prije

Kominsko ušće bogatije je za još jedan beach bar koji u ovim ljetnim vrućinama dođe kao mala oaza u pustinji. Prekrasni ambijent novootvorenog Limone bara osim svakodnevnih after beach partya 13. kolovoza dovodi dašak Slavonije u srce neretvanske doline.

Sve popularnii Tamburaški sastav Sanjalice u petak, 13. kolovoza, dan prije Maratona lađa na Neretvi pobrinut će se da ovogodišnji spektakl svima ostane u lijepom sjećanju.

Ulaz je besplatan, stoga vidimo se u Limone beach baru!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @beach_bar_limone

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije