Ostanimo u kontaktu

PET MILIJUNA KUNA RAZLOGA

Ljubavna afera djelatnika bila je povod pljačke banke u Metkoviću?

Objavljeno prije

Pronevjeren je novac iz poslovnice RBA u Metkoviću putem nezakonitih transakcija za što se sumnjiči zaposlenike banke.

Kako doznajemo riječ je o troje osumnjičenih, direktoru poslovnice D.B. iz Opuzena te voditeljici poslovnice Z.V. iz Komina i djelatnici A.M. iz Metkovića. Sve troje su, saznajemo, udaljeni sa svojih radnih mjesta nakon što je provedena interna kontrola stanja u trezoru prilikom čega su utvrđene nepravilnosti.

Kontaktirali smo banku u Metkoviću pitavši službenicu možemo li razgovarati s direktorom poslovnice na što su oni odgovorili kako on nije tu. Inače, voditeljica banke, Kominjanka Z. V. je dugogodišnja kolegica direktora metkovske podružnice Raiffeisena. Godinama se prate pa su zajedno radili u Dubrovačkoj banci, kasnije u pravnoj sljednici Nova i OTP banci, da bi na kraju svoju karijeru u bankarskom sektoru vjerojatno završili u austrijskom RBA.

Nakon što je priča u srijedu iscurila u javnost, iz Raiffeisen banke potvrdili su kako je otuđen veći iznos novaca te su kazali kako su podnijeli kaznene prijave protiv osumnjičenih. Riječ o iznosu od pet milijuna kuna.

Prema pisanju pojedinih medija, zaposlenici su uzimali novčane rezerve iz trezora te ulagali u dionice i investicijske fondove. Pronevjera je tempirana između periodičnih vanjskih kontrola trezora nakon što su službenici iz Zagreba uletjeli nenadano. Uletom kontrole u poslovnicu, nastala je opća pomutnja i kaos, a jednom od aktera je pozlilo pa je intervenirala Hitna pomoć.

Zanimljivo je kako su iz RBA, na dan kada se saznalo o pljački, zamolili predstavnike medija za razumijevanje.

“Radi se o sredini u kojoj su stanovnici blisko povezani, te nikako ne bismo voljeli da ova priča u još većoj mjeri ima dodatan negativan utjecaj na obitelji i bliske osobe osumnjičenika”, poručili su.

No, kolanje informacija se ne može zaustaviti posebno ne u manjim sredima gdje se skoro svi međusobno znaju. Naime, prema nekim šuškanjima povod otuđenja novca je ljubavna afera te planirani bijeg iz Hrvatske. Prema drugim izvorima koje je kontaktirao Dubrovački dnevnik, riječ je o izmišljenoj priči koja je rezultirala sukobom između dvije zaposlenice koje se međusobno optužuju pa je jedna izmislila ljubavni aspekt prebacivši tako odgovornost na ovu drugu.

Osim toga, neki izvori špekuliraju da je još nekoliko djelatnika poslovnice u Metkoviću bilo umiješano u pljačku. Kako nam govore sugovornici iz sektora bankarstva, ulazak u trezor od strane ovlaštenih osoba se uvijek odvija u paru, dakle uvijek uz minimalno dvije osobe.

Bankarska afera godine, čiji su glavni akteri očito dobro uigrani djelatnici, je potresla cijelu Neretvu gdje se dogodila milijunska pronevjera u kojoj bi, ako im se dokaže krivnja, osumnjičenici mogli dobiti do 12 godina zatvora.

Autori: Aida Čakić/Nikša Klečak – dubrovackidnevnik.rtl.hr

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

NA SVU SREĆU BEZ ŽRTAVA

Požar u stambenoj zgradi u ulici Stjepana Radića u Pločama

Objavljeno prije

Foto: Ploče Online

Danas oko 11 sati u Ulici Stjepana Radića 13 u Pločama u stanu na prvom katu stambene zgrade izbio je pozar.

Iz PU dubrovačko-neretvanskeožar su izvjestili kako je požar zahvatio kuhinju, dnevni boravak i balkon.

Brzom reakcijom žurnih službi požar je ugašen u 11:25 sati.

Nasreću, u vrijeme požara u stanu nije bilo nikoga i nema ozlijeđenih. Inače  stan je u vlasništvu 53-godišnjaka iz Ploča.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije