Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GRADSKI PROJEKTI

Ljetno kino nakon 40 godina dobilo nove stolice

Objavljeno prije

Završeni su radovi na preuređenju gledališta Ljetnoga kina u sklopu kojih je to omiljeno okupljalište Metkovaca, nakon 40 godina dobilo 605 novih stolica.

U sklopu radova uklonjene su stare stolice s pripadajućim čeličnim nosačima te je napravljena nova armirano-betonska ploča s poliuretanskim podom. Osim novih stolica, osiguran je i odgovarajući broj mjesta te pristupi za osobe s invaliditetom koje Ljetno kino do sada nije imalo.

Sveznalica 7400xXpx

Vrijednost ovoga kapitalnoga projekta je 526 tisuća kuna uvećanih za PDV, a sufinanciran je sredstvima Grada Metkovića i Ministarstva kulture RH.

– Nove stolice pridonose još ljepšem ugođaju ovoga predivnoga ambijenta kraj rijeke Neretve i siguran sam da će broj posjetitelja Ljetnoga kina sada biti još i veći.
Ovaj projekt samo je jedan u nizu koje smo uspješno realizirali u 2020. godini. Svi uspješno završeni projekti imaju svrhu poboljšati kvalitetu života građana Metkovića, a nama su dodatni vjetar u leđa i motivacija u radu na projektima s kojima uskoro započinjemo, – rekao je gradonačelnik Dalibor Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

DOM ZA ODRASLE OSOBE I REHABILITACIJU METKOVIĆ

Održan sastanak na temu nadogradnje zgrade te proširenja smještajnih kapaciteta

Objavljeno prije

Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković posjetili su tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnik Ivan Ćelić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

S ravnateljicom Doma Vjekoslavom Soldo održali su sastanak na kojem su razgovarali o nadogradnji zgrade Doma te proširenju smještajnih kapaciteta.

Sveznalica 7400xXpx

Naime, Dom u Metkoviću jedina je ustanova u vlasništvu RH na ovom području za smještaj odraslih osoba s invaliditetom te starijih i teško bolesnih osoba. Za obje kategorije postoji lista čekanja s velikim brojem zahtjeva za smještaj. Postojeći kapacitet za smještaj odraslih osoba s invaliditetom je 20, a za starije i teško bolesne osobe 36 korisnika.

Na sastanku je istaknuto kako bi se nadogradnjom zgrade Doma Metković povećali smještajni kapaciteti za 40 korisnika, odnosno za 30 mjesta za starije pokretne i teže pokretne osobe te 10 mjesta za osobe s invaliditetom. Također, u okviru smještajnih kapaciteta za osobe s invaliditetom osigurala bi se dva mjesta za privremeni smještaj koji bi mogli koristiti roditelji koji imaju status roditelja njegovatelja za vrijeme korištenja svog godišnjeg odmora ili u slučaju neke krizne situacije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Inače, Dom Metković, osim usluge smještaja, pruža i socijalne usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka te uslugu psihosocijalne podrške djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije