Ostanimo u kontaktu

SAVJETOVANJE ZA OSOBE KOJE BOLUJU OD ASTME

Ljekarnički tim Ljekarne Draženović već treću godinu obilježava Svjetski dan Astme

Objavljeno prije

astma

Ljekarnički tim Ljekarne Draženović već treću godinu obilježava Svjetski dan Astme. Astma pripada među četiri najčešće kronične bolesti, srčano-žilne, moždano-žilne i šećernu bolest.

Astma nije izlječiva bolest, ali se odgovarajućom terapijom može postići dobra kontrola bolesti. Jedan od vodećih problema provođenja terapije bolesti općenito jest slaba adherencija (suradljivost) pacijenata prema propisanoj terapiji. Kod inhalacijske primjene lijeka, kakva je kod astme, adherencija je još i manja, budući da na taj način primjena lijeka zahtjeva poznavanje i vještinu tehnike inhaliranja.

Prema našim trenutnim procjenama i podacima iz prakse, oko 88 % bolesnika nepravilno koristi svoj inhalacijski lijek, dok 57% bolesnika ne uspijeva usvojiti tehniku inhaliranja nakon samo jednog susreta, nego ih je potrebno više.

Na dan 2. svibnja, srijeda, od 8 do 11 sati u svim jedinicama Ljekarne Draženović, u Metkoviću i Pločama, provodit će se savjetovanje za osobe koje boluju od astme, dok će u vremenu od 9 do 10 sati ispred Ljekarne Draženović, A. Starčevića 9 u Metkoviću, liječnički tim Specijalističke pulmološke ordinacije dr. Darke Volarević provoditi spirometriju.

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

Najčitanije