Ostanimo u kontaktu

SAVJETOVANJE ZA OSOBE KOJE BOLUJU OD ASTME

Ljekarnički tim Ljekarne Draženović već treću godinu obilježava Svjetski dan Astme

Objavljeno prije

astma

Ljekarnički tim Ljekarne Draženović već treću godinu obilježava Svjetski dan Astme. Astma pripada među četiri najčešće kronične bolesti, srčano-žilne, moždano-žilne i šećernu bolest.

Astma nije izlječiva bolest, ali se odgovarajućom terapijom može postići dobra kontrola bolesti. Jedan od vodećih problema provođenja terapije bolesti općenito jest slaba adherencija (suradljivost) pacijenata prema propisanoj terapiji. Kod inhalacijske primjene lijeka, kakva je kod astme, adherencija je još i manja, budući da na taj način primjena lijeka zahtjeva poznavanje i vještinu tehnike inhaliranja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Prema našim trenutnim procjenama i podacima iz prakse, oko 88 % bolesnika nepravilno koristi svoj inhalacijski lijek, dok 57% bolesnika ne uspijeva usvojiti tehniku inhaliranja nakon samo jednog susreta, nego ih je potrebno više.

Na dan 2. svibnja, srijeda, od 8 do 11 sati u svim jedinicama Ljekarne Draženović, u Metkoviću i Pločama, provodit će se savjetovanje za osobe koje boluju od astme, dok će u vremenu od 9 do 10 sati ispred Ljekarne Draženović, A. Starčevića 9 u Metkoviću, liječnički tim Specijalističke pulmološke ordinacije dr. Darke Volarević provoditi spirometriju.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije