Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SVJETSKI DAN ŠEĆERNE BOLESTI

Ljekarna Draženović organizira mjerenja glukoze u krvi s ciljem ranog otkrivanja dijabetesa

Objavljeno prije

Svjetski dan šećerne bolesti 2017

Međunarodna dijabetička federacija (International Diabetes Federation, IDF) 14. studenog 2017. godine obilježava Svjetski dan šećerne bolesti na globalnoj razini, a Ljekarna Draženović će podržati tu inicijativu u našoj sredini.

Tema obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana šećerne bolesti je „Žene i dijabetes – naše pravo na zdravu budućnost“, koja ima za cilj podizanje svijesti o još uvijek prisutnoj spolnoj diskriminaciji te posljedično nemogućnosti pristupa zdravstvenoj skrbi u određenim dijelovima svijeta.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zahvalni jer u našoj sredini ne uočavamo navedeni problem, osjećamo još veću odgovornost te potrebu doprinijeti ranom otkrivanju i učinkovitijem liječenju šećerne bolesti naših pacijenata.

Prema službeno dostupnim podacima IDF-a, 50% pacijenata s dijabetesom i dalje nije dijagnosticirano. Kod takvih osoba se nažalost dijagnoza često postavlja tek kada se pojave komplikacije šećerne bolesti, koje bi se mogle odgoditi ili izbjeći ranim otkrivanjem i pravovremenim liječenjem.

U utorak, 14.studenog 2017. godine, od 7 do 8h, provodit ćemo probirna mjerenja glukoze u krvi osobama koje nemaju dijagnosticiranu šećernu bolest s ciljem ranog otkrivanja i pravovremenog liječenja.

U vremenu od 8 do 11h, educirat ćemo pacijente koji boluju od šećerne bolesti o važnosti prehrane, fizičke aktivnosti i pravilne primjene lijekova s ciljem još bolje kontrole šećerne bolesti te prevencije akutnih i kroničnih komplikacija.

Osobe koje žele doći na probirno mjerenje trebaju biti natašte, a osobe koje boluju od šećerne bolesti molimo da rezerviraju svoj termin u Ljekarnama Draženović u Metkoviću (A. Starčevića 9 I Put Narone 6) ili u Pločama (Vladimira Nazora 4), osobno, putem telefona ili društvenih mreža.

Ljekarnički tim ljekarne Draženović,
Vama na usluzi

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije