Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE

KUU ‘Mosor’ Gata izvela predstavu ‘Žaba – mala noćna molitva’

Objavljeno prije

2403_predstava Žaba 6

U Gradskom kulturnom središtu jučer je KUU Mosor Gata izvela predstavu Žaba – mala noćna molitva.

Autor predstave je zagrebački autor Dubravko Mihanović, a govori o razvojačenom branitelju Zeki koji boluje od PTSP-a što utječe na njegove odnose s najbližima te se ne snalazi u današnjem vremenu promjenjivih vrijednosti.

Zeko se u svojoj brijačnici, nakon gubitka sina u prometnoj nesreći i nakon što ga j napustila žena, bori sam sa sobom i s duhovima prošlosti. U brijačnici ga posjećuju prijatelji koji se bore sa svojim životnim problemima.Na Badnju večer, nakon svađe s prijateljima, Zeko je ostao sam u brijačnici i donio je odluku koju je promijenio mladi profesor književnosti, dajući Zekinom životu novu svrhu i smisao.

Dirljiva priča koja nosi poruku da postoji izlaz i iz najtežih situacija dirnula je metkovsku publiku te su se među njom po završetku mogle čuti samo riječi hvale.

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije