Ostanimo u kontaktu

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE

KUU ‘Mosor’ Gata izvela predstavu ‘Žaba – mala noćna molitva’

Objavljeno prije

2403_predstava Žaba 6

U Gradskom kulturnom središtu jučer je KUU Mosor Gata izvela predstavu Žaba – mala noćna molitva.

Autor predstave je zagrebački autor Dubravko Mihanović, a govori o razvojačenom branitelju Zeki koji boluje od PTSP-a što utječe na njegove odnose s najbližima te se ne snalazi u današnjem vremenu promjenjivih vrijednosti.

Zeko se u svojoj brijačnici, nakon gubitka sina u prometnoj nesreći i nakon što ga j napustila žena, bori sam sa sobom i s duhovima prošlosti. U brijačnici ga posjećuju prijatelji koji se bore sa svojim životnim problemima.Na Badnju večer, nakon svađe s prijateljima, Zeko je ostao sam u brijačnici i donio je odluku koju je promijenio mladi profesor književnosti, dajući Zekinom životu novu svrhu i smisao.

Dirljiva priča koja nosi poruku da postoji izlaz i iz najtežih situacija dirnula je metkovsku publiku te su se među njom po završetku mogle čuti samo riječi hvale.

PAZI DA TE NE O’ GREBEN

Koraljko Greben izlaže u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskoga primorja Rijeka

Objavljeno prije

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, u prostoru nekadašnjeg kluba Python, otvorena izložba „Pazi da te ne O’ Greben“ autora Koraljka Grebna, našeg Jelenka Ujdura iz Krvavca.

Uime Muzeja nazočnima se obratila Nikolina Radić Štivić, ravnateljica, o suradnji Muzeja i Udruge za pomoć ovisnicima „Vida” Rijeka govorila je Vana Gović, viša kustosica, a Udrugu za pomoć ovisnicima „Vida” Rijeka predstavila je Greta Grakalić.

O iskustvu stvaranja likovnih radova predstavljenih na izložbi i suradnji s Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja Rijeka govorio je autor Koraljko Greben / Jelenko Ujdur, a izložbu je, u ime osnivača, Primorsko-goranske županije otvorila Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu.

Izložba ostaje otvorena do 8. listopada 2021., a može se razgledati od ponedjeljka do subote od 10 do 14 te nedjeljom od 10 do 13 sati.

Više o izložbi, umjetniku, udruzi “Vida” i Građanskom muzejskom vijeću možete doznati na stranicama Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije