Ostanimo u kontaktu

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE

KUU ‘Mosor’ Gata izvela predstavu ‘Žaba – mala noćna molitva’

Objavljeno prije

2403_predstava Žaba 6

U Gradskom kulturnom središtu jučer je KUU Mosor Gata izvela predstavu Žaba – mala noćna molitva.

Autor predstave je zagrebački autor Dubravko Mihanović, a govori o razvojačenom branitelju Zeki koji boluje od PTSP-a što utječe na njegove odnose s najbližima te se ne snalazi u današnjem vremenu promjenjivih vrijednosti.

Zeko se u svojoj brijačnici, nakon gubitka sina u prometnoj nesreći i nakon što ga j napustila žena, bori sam sa sobom i s duhovima prošlosti. U brijačnici ga posjećuju prijatelji koji se bore sa svojim životnim problemima.Na Badnju večer, nakon svađe s prijateljima, Zeko je ostao sam u brijačnici i donio je odluku koju je promijenio mladi profesor književnosti, dajući Zekinom životu novu svrhu i smisao.

Dirljiva priča koja nosi poruku da postoji izlaz i iz najtežih situacija dirnula je metkovsku publiku te su se među njom po završetku mogle čuti samo riječi hvale.

LJUBITELJE FOLKLORNE BAŠTINE SU DOŠLI NA SVOJE

HKGD Dunav iz Vukovara i KUD-a Metković plesnu i glazbenu tradiciju poklonili Metkoviću za rođendan

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Ljubitelje folklorne baštine u četvrtak su došli na svoje, povodom Dana grada Metkovića i blagrana sv. Ilije u Gradskom kulturnom središtu Metković zajednički koncert ‘Metkoviću za rođendan‘ održali su KUD Metković i HKGD Dunav iz Vukovara.

Zajednička suradnja ovih dvaju društava započela je 2014. godine kada je KUD ‘Metković’ na poziv domaćina sudjelovao na 6. susretima folklornih društava u gradu Vukovaru,  pod nazivom ‘DUNAV SVOME GRADU’ u povodu međunarodnog Dana Dunava.

Godine 2017. suradnja se nastavlja posjetom Gradskom muzeju grada Vukovara kojem je KUD ‘Metković’ tom prigodom uručio žensku neretvansku narodnu nošnju za njegov stalni postav.

Program je vodila Romana Gabrić, a kako je sve to skupa izgledalo i zvučalo pogledajte u video prilogu prigodnoj foto-galeriji.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije