Ostanimo u kontaktu

POČELI ''DANI JEGULJE U NERETVI''

Kulinarski show vodio Veljko Barbijeri, dr.sc Branko Glamuzina održao predavanje o jegulji

Objavljeno prije

Dani jegulje u Neretvi

U sklopu manifestacije ”Dani jegulje u Neretvi” ovu subotu u Opuzenu je održan Sajam neretvanskih delicija na kojem su se predstavili proizvođači tradicijskih slastica, džemova, ekološki uzgojenog voća te ostalih tradicijskih proizvoda neretvanskog kraja. Priređen je i kulinarski show, kojeg je vodio Veljko Barbieri, a ujedno su se predstavili restorani, kao i vinari Neretve i Komarne, uz nastup klapa ‘Arija’ i ‘Na kantunu’.

Dan prije održan je i okrugli stol na temu ”Očuvanje i unaprjeđenje populacije neretvanske jegulje”, uz predavača i moderatora prof.dr.sc. Branka Glamuzinu. Dane jegulje u Neretvi otvorio je župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske.

Riječ je o trodnevnoj manifestaciji u koju su uključeni restorani s područja Neretve koji tri dana vikenda (20. – 22. 11.) nude jela od jegulje po promotivnoj cijeni i jelovnike po 100 kuna. Organizator je Udruga ‘Maškadur’ Opuzen, uz Dubrovačko-neretvansku županiju i Regionalnu razvojnu agenciju DUNEA-u, kao partnere.

Županija i DUNEA prepoznale su priču o jegulji i njezinom turističko-gastronomskom potencijalu još kroz Tematsku turističku cestu ”Neretva dolina života”, koju su oformile ove godine. Brojne posebnosti, ali i upravo specifična gastronomska priča s jeguljom u glavnoj ulozi, ono su što ovaj kraj čini drukčijim od drugih. Jegulja, uz mandarinu, može biti neretvanski brend koji će privući prave gastronomske znalce i profilirati Neretvu kao posebnu gastro turističku destinaciju.

Više o manifestaciji, program i ponudu restorana, koja je aktualna još ovu nedjelju, možete pronaći na: http://www.rural-dubrovnik-neretva.hr/hr/manifestacije

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije