Ostanimo u kontaktu

EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Kuli Norinskoj i Zažablju odobren projekt za Promociju zdravlja i prevenciju bolesti vrijedan 419 tisuća kuna

Objavljeno prije

Općini Kula Norinska u partnerstvu s Općinom Zažablje odobren je projekt Promocija zdravlja i prevencija bolesti u općinama Kula Norinska i Zažablje, raspisan od strane Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., vrijedan 419.090,00 kuna bespovratnih sredstava.

Kroz period od 12 mjeseci projekt ima za cilj edukaciju stanovništva između 10-19 godina te onih starijih od 50 godina kroz razne radionice i organizirane sportske aktivnosti, s naglaskom na stjecanje navika zdravog ponašanja, pravilne prehrane i vježbanja te podizanje svijesti o važnosti prevencije bolesti krvožilnog sustava. Sama tema potiče socijalizaciju i druženje sudionika te uključivanje u zajednicu.

Stručni zdravstveni djelatnici održat će predavanja i radionice polaznicima na teme: Prevencija bolesti krvožilnog sustava; Štetnosti pušenja i alkohola; Prevencija ovisnosti o pušenju i alkoholu; Važnosti zdrave prehrane i Važnosti fizičke aktivnosti. Za vođenje organiziranih rekreacijskih vježbi angažirat će se voditelj sportskih aktivnosti. Rekreativne aktivnosti će uključivati organizirane pješačke ture za osobe 50+, aerobik i organizirano igranje nogometa ili odbojke za mlađe sudionike.

EU socijalni fond – Učinkoviti ljudski potencijali

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Brojke skaču, danas 92 nova slučaja zaraze koronavirusom, 41 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 92 nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o 41 osobi iz Metkovića, 21 iz Dubrovnika, šest iz Konavala (od čega četiri iz Doma za starije Konavle), šest iz Ploča, četiri iz Zažablja, po tri iz Župe dubrovačke, Korčule, Opuzena i Kule Norinske te po jednoj osobi iz Dubrovačkog primorja i Orebića.

Ukupno su zaražene 44 osobe muškog spola i 48 ženskih osoba, a za 51 osobu je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječena je 31 osoba: 11 iz Dubrovnika, osam iz Metkovića, četiri iz Konavala, tri iz Župe dubrovačke, dvije iz Opuzena te po jedna osoba iz Kule Noinrske, Ploča i Pojezerja.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 51 osoba pozitivna na koronavirus. Šest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, jedan bolesnik je na kisiku, a pet je na invanzivnoj ventilaciji.
U posljednja 24 sata obrađeno je 259 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 24 215 uzoraka.
U samoizolaciji je 759 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 99 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije