Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

FOLKLOR

KUD Metković uskoro počinje sa radom, popunite i pošaljete svoju prijavu

Objavljeno prije

KUD Metković uskoro počinje sa radom te poziva velike i male plesače da popune i pošalju svoju prijavu.

Dragi naši mali i veliki plesači i svirači!

Počinje nam nova školska godina, i ovaj put pomalo neobična i neizvjesna, ali nećemo posustati i idemo hrabro dalje.
Prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo probe kulturno – umjetničkih društava mogu se održavati isključivo na otvorenom prostoru pa ćemo na taj način započeti novu folklornu godinu.

Molimo vas da u vremenu od 6. rujna – 9. rujna 2021. ( od ponedjeljka do četvrtka ) na priloženom linku popunite i pošaljete svoju prijavu, kako bismo do kraja tjedna posložili grupe te započeli s radom od 13. rujna 2021. ( ponedjeljak ).

Članovi Mandolinskog orkestra mogu se u zatvorenom prostoru pridržavati mjera fizičkog distanciranja pa će započeti s radom u utorak 7. rujna 2021. u 19 sati. Svi koji žele naučiti svirati tradicijske i druge instrumente, mogu doći u prostorije KUD-a „Metković“ u navedenom terminu ili svoju prijavu poslati putem linka.

Radujemo se vašem dolasku!

KUD „METKOVIĆ“ METKOVIĆ

10. ZELENA ČISTKA

Unatoč volji, kiša ‘omela’ ovogodišnju ‘Zelenu čistku’

Objavljeno prije

Predstavnici Grada Metkovića, na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom, gradskih tvrtki, ustanova i klubova jutros su se okupili u Gradskome parku kako bi sudjelovali u akciji ‘Zelena čistka’.

Riječ je o zajedničkoj ekološkoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada, u kojoj je proteklih godina sudjelovao velik broj naših sugrađana.

Nažalost, zbog kiše koja je padala tijekom cijele noći i zaista nepovoljnih vremenskih uvjeta, ovogodišnju akciju bilo je nemoguće održati. Ipak, gradonačelnik Dalibor Milan zahvalio je svima koji su došli te tako pokazali dobru volju da odvoje jedan dan za ljepši okoliš.

U akciji ‘Zelena čistka’ jučer su sudjelovali i učenici metkovskih osnovnih i srednjih škola. Osim čišćenja prostora oko škola, organizirali su digitalno čišćenje (brisanje nepotrebnih online dokumente, starih e-poruka, nekorištenih aplikacija, duplikata i mutnih fotografija i videozapisa koji ispunjavaju uređaje za pohranu, odjava pretplate nepotrebnih mailing lista) te PLOGGING (skandinavska tjelovježba koja uključuje skupljanje smeća dok se trči).

Također, tijekom dana će se na nekoliko lokacija u gradu čistiti glomazni otpad.

Unatoč volji, kiša ‘omela’ ovogodišnju ‘Zelenu čistku’

Očišćena i ilegalna odlagališta glomaznoga otpada

Grad Metković nekoliko godina zaredom koordinator je ekoakcije ‘Zelena čistka”.

U sklopu akcije tijekom dana su očišćena ilegalna odlagališta glomaznoga otpada na lokacijama na području grada. Tom prilikom, na odlagalište na Dubravici odvezeno je šest kamiona otpada.

Podsjetimo, ‘Zelena čistka’ je zajednička ekološka akcija divljih odlagališta otpada, a ujedno i najveća volonterska akcija u Hrvatskoj. Akcija je dio globalnoga pokreta Let’s do it! i World Cleanup, a svrha joj je podići svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te istaknuti važnost odgovornog gospodarenja otpadom.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije