Ostanimo u kontaktu

FOLKLOR

KUD Metković na 22. Smotri izvornog folklora Karlovačke županije ‘Igra kolo’

Objavljeno prije

Foto - KUD Metković (3)

Članovi KUD-a Metković boravili su 16. i 17. lipnja 2018. u Ogulinu, gdje su kao predstavnici Smotre folklora Na Neretvu misečina pala sudjelovali na 22. Smotri izvornog folklora Karlovačke županije IGRA KOLO.

U subotu KUD Metković predstavio se neretvanskim pjesmama i plesovima u revijalnom dijelu programa, a u nedjelju je sudjelovao u tradicionalnom mimohodu ogulinskim ulicama i glavnom nastupu koji je zbog nepovoljnih vremenskih prilika održan u Sportskoj dvorani umjesto na otvorenoj pozornici u prelijepom ambijentu dvorca Frankopanski Kaštel.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Organizatori i domaćini, Pučko otvoreno učilište Ogulin i KUD Klek potrudili su se da boravak u pitomom gradiću podno planine Klek bude iznimno ugodan. Rodni grad naše poznate spisateljice Ivane Brlić – Mažuranić i takozvani Grad bajki poznat je po brojnim legendama – Đulin grad i Klečke vještice samo su neke od njih s kojima su se članovi KUD-a upoznali ovaj put i kući se vratili sa lijepim dojmovima i nadom da će biti još prilika za upoznavanje ljepota Ogulina i njegovih legendi.

Tekst/Foto: KUD Metković

TRG KRALJA TOMISLAVA

Plesom otvorena 36. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’

Objavljeno prije

Svečano je bilo u subotu na Trgu kralja Tomislava, nakon godine stanke održana je 36. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’.

Nakon nastupa Dječje skupine KUD-a Metković, koja je izvela ‘Desanski šotić’, publici su se prigodno obratili savjetnica župana Žana Marević, izaslanica gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, direktorica TZ grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur te predsjednik KUD-a Metković Mato Obrvan. Program je vodila Romana Gabrić.

Folklorne nastupe otvorile su dvije sekcije KUD-a Metković koje su izvele ‘Neretvansku šetnju’ i ‘Na Neretvu misečina pala’. Potom je FD ‘Kumpanija’ iz Vela Luke’ izveo impresivni ‘Ples od boja’, a uslijedio je i nastup druge sekcije toga društva koja je izvela ‘Marfinu’. KUD ‘Stjepan Radić’ Pridvorje izveo je ‘Pridvorksu poskočicu i Potkolo’, a KUD ‘Sveti Juraj Osojnik’ tradicionalni ‘Linđo’. KUD Lastovo izveo je ‘Lastovsko i Pokladarsko kolo’, FKU ‘Primorska lijera’ oduševilo je s ‘Primorskim kolom’, a KUD ‘Natko Nodilo’ iz Babina Polja s otoka Mljeta izvelo je ‘Škampa Boško i Poskočica’. Kao posljednji, nastupili su KU ‘Linđo’ koji su izveli ‘Kolo Linđo’.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije