Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

KORONAVIRUS

Kršenje samoizolacije kazna od 8000 kuna

Objavljeno prije

Tko se ne bude pridržavao rješenja kojim je naređena samoizolacija bit će oštro kažnjen, najavljuju nadležni u borbi oko suzbijanja koronavirusa.

Može se čuti kako je predviđena kazna do 8000 kuna ako se bijeg iz samoizolacije okarakterizira kao prekršajno djelo. Ako se sudi po kaznenom zakonu kazna može biti čak do tri godine zatvora. No, da bi se nešto okvalificiralo kao kazneno djelo i da bi netko za njega mogao biti tako strogo osuđen nije dovoljno da samo krši propise.

U praksi su kaznene prijave za širenje zarazne bolesti kod nas dosad uglavnom podnošene protiv onih koji su, primjerice, znali da boluju od HIV-a i namjerno imali spolne odnose bez zaštite kako bi zarazili što više drugih ljudi.

Na pitanje tko bi uopće trebao kontrolirati pridržava li se netko samoizolacije iz Državnog inspektorata odgovaraju da bi to trebala činiti policija. U samoizolaciji je jučer u Hrvatskoj bilo oko 6300 ljudi, a za očekivati je da će njihov broj iz dana u dan rasti.

– Osobe koje su u samoizolaciji evidentiraju se sustavu MUP-a, kako bi se moglo provjeriti krši li netko pravila samoizolacije. Već imamo prve osobe koje će dobiti kaznu u visini od 8.000 kuna – rekao je na popodnevnoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Policajci mogu postupati i ako imaju konkretna saznanja, odnosno dojavu da netko krši propise, kao što ih je prekršio otac dovevši dijete u Dječju bolnicu u Klaićevoj. Kako neslužbeno doznajemo, kriminalističko istraživanje nad njim traje, koliko to trenutno dopušta njegovo zdravstveno stanje.

ODRŽAVANJE POLJSKIH PUTEVA

Gradonačelnik Milan: ‘Krenuli smo s uređenjem poljskih puteva za naše poljoprivrednike’

Objavljeno prije

I ove, kao i u protekle tri godine krenuli smo s uređenjem poljskih puteva, objavio je gradonačelnik Dalibor Milan te istaknuo:

– Tijekom ovog mjeseca uredit ćemo sve poljske puteve u nadležnosti Grada Metkovića, dok Hrvatske vode također sređuju poljske puteve u svojoj nadležnosti. Jedan dio poljskih puteva ćemo ove godine i asfaltirati, a s čime ćemo nastaviti i sljedećih godina.

Sljedećih dana bit će još dobrih vijesti za metkovske poljoprivrednike, – najavio je Milan.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije