Ostanimo u kontaktu

UDRUGA DOBRA

Kroz projekt ‘Upoznajmo rijeku!’ prikupljani podaci o stanju života u rijeci Matici na Staševici

Objavljeno prije

Udruga DOBRA - Sudionici

Udruga DOBRA je u okviru projekta Upoznajmo rijeku!, financiranog sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa provela ispitivanje fizikalno-kemijskih svojstava te identifikaciju živog svijeta rijeke Matice na Staševici. U projektu su sudjelovali učenici partnerskih organizacija Ivo Dugandžić Mišić iz Komina i fra Ante Gnječa iz Staševice.

Projekt se sastoji od neformalne edukacije djece i mladih o vrijednostima prirodne baštine, okolišnoj problematici, očuvanju voda, kontroli onečišćenja i očuvanju močvarnoga eko sustava na području sliva rijeke Neretve.

Polaznici su pomoću materijala za istraživanje pod vodstvom stručnog tima, voditeljice magistirice kemijskog inženjerstva Anite Vekić i profesorica kemije i biologije Nede Krmić i Jelene Šutić te volontera Udruge DOBRA proveli prve korake prepoznavanja vitalnih znakova života i stanja rijeke. Također su naučili kako evidentirati dobivene rezultate, te kojim institucijama prijaviti eventualna odstupanja.

Do kraja provedbe projekta organizirati će se još jedno mjerenje, nakon čega će se javnosti predstaviti rezultati.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije