Ostanimo u kontaktu

UDRUGA 'OTAC ANTE GABRIĆ'

Kreativne uskrsne radionice Udruge ‘Otac Ante Gabrić’ i Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju

Objavljeno prije

Kreativnim radionicama Ususret Uskrsu korisnici i djelatnici Udruge „Otac Ante Gabrić“ vrijedno su se pripremali kako bi uljepšali najveći kršćanski blagdan.

Na jednoj takvoj radionici zajedno su sa štićenicima Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju izradili šarene tulipane i vesele žute piliće. Velika vrijednost ovakvih radionica je povezivanje starijih osoba i njihovo druženje u ugodnoj atmosferi. A da bi se od zaborava očuvali stari običaji, upriličilo se „tucanje“ jajima obojanima u kapuli i tradicionalno nadmetanje u gađanju jaja kovanicama. Godine nisu bile prepreka, važno je da je ruka sigurna.

Stariji su se prisjetili mladosti, a mladi naučili nešto novo te u veselom ozračju svi zajedno obilježili Europski dan međugeneracijske solidarnosti.

PRIGODNI DOMJENAK I DRUŽENJE

Prošlo je 10 godina otkad je neretvanska lađa prvi puta preveslala La Manche

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

U utorak, 21. svibnja, povodom 10 godina otkad je neretvanska lađa prvi puta preveslala La Manche, u vremenu za 3 sata i 40 minuta, organizirano je druženje u hotelu Narenta za sve sudionike koji su tada veslali i bili u pratnji. Radi se o neretvanskim junacima i gusarima koji su uspjeli napraviti taj podvig i prezentirati lađu u europskim metropolama Parizu i Londonu.

– Mi prezentiramo neretvansku lađu. Zapravo, Udruga lađara Neretve je ona koja je očuvala neretvansku lađu, – rekao nam je Milojko Glasović, jedan od začetnika ideje samog Maratona lađa te dodao:

– Oduševljen sam što sam sve koji su vozili prije 10 godina skupio i što se večeras družimo jer su oni to zaslužili, a pogotovo jer je avionom iz Francuske došao i organizator cijelog događaja, Paul Thierry kojem je majka Kominjanka, a otac Francuz. On radi na tome da opet odemo u Pariz i pomaže u promociji lađa u Francuskoj, – za Metković NEWS izjavio je Glasović.

Nastavi čitati

Najčitanije