Ostanimo u kontaktu

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Kreativna radionica ‘Bljakavo druženje s Mrljekom i Prljekom i Jelenom Pervan’ u petak

Objavljeno prije

U petak, 27. prosinca 2019.  u 11 sati održat će se kreativna radionica Bljakavo druženje s Mrljekom i Prljekom i Jelenom Pervan, a fešta od bljakavosti, prljavosti i mrljavosti namijenjena je djeci od 3 do 7 godina.

Mrljek i Prljek dvije su zloćkaste bakterije koje vole sve što je mrljavo, prljavo, fujkasto. Oni vole putovati na prljave glave i kose, slaviti rođendane u najzamazanijoj i najprljavijoj igraonici na svijetu Pod noktom. Vole oni i sva ostala prljavasta mjesta i kad god nekoga posjete naprave nered nad neredima.

Radionicu, u trajanju od sat vremena, održat će književnica za djecu Jelena Pervan. Nakon što nas piskinja (kako je inače zovu djeca) upozna s novim zgodama o Mrljeku i Prljeku, napravit ćemo bljakavu fešto, tj. crtat ćemo bljakave slastice za Mrljeka i Prljeka.

Serija slikovnica o Mrljeku i Prljeku namijenjena je svim, a posebno onim mališanima koji žele saznati što nam se sve može dogoditi  ako ne održavamo redovito higijenu.

Jelena Pervan, po zanimanju novinarka, iza sebe ima veće jedanaest knjiga za djecu. Nekoliko godina radila je kao pisac kreativnih tekstova te asistent na programu za djecu s teškoćama u razvoju u udruzi Crveni Nosovi klaunovidoktori.

Osnivačica je Hrkalove školice kreativnog pisanja i suosnivačica školice pisanja za djecu s teškoćama u čitanju i pisanju Superjunaci pišu. S književnim programom Čarapica Pričalica obilazi rehabilitacijske ustanove i održava programe senzoričkog pripovijedanja djeci.

Ovom kreativnom radionicom promoviramo važnost čitanja kao i ljubav prema čitanju i pričanju priča koje potičemo kroz interaktivna književna druženja književnika s djecom.

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

U četvrtak predstavljanje knjige ‘Glasne misli’ Vatroslava Vugdelije

Objavljeno prije

U četvrtak, 20. veljače u 18 sati u Gradskoj knjižnici Metković Vatroslav Vugdelija će predstaviti svoju knjigu ‘Glasne misli’.

U programu predstavljanja koje organizira Kulturno društvo Trilj sudjeluju: Branko Medak, Mario Kežić, Josip Dukić, Vesna Vidović i sam autor Vatroslav Vugdelija.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije