Ostanimo u kontaktu

METKOVSKO LJETO

Koncertom Tereze Gabrić završilo Metkovsko ljeto 2015

Objavljeno prije

Koncert Tereze Gabrić

Koncertom Tereze Gabrić Toplim obalama moga grada, vokalne solistice i članice zbora HRT-a, završilo je ovogodišnje Metkovsko ljeto. Koncert je otvorio, a ujedno Metkovsko ljeto zatvorio gospodin Milan Kapović, ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Grada Metkovića. Kapović je najzaslužnija osoba za formu i sadržaj ljetnih kulturnih događanja u Metkoviću zajedničkog imena Metkovsko ljeto. Ovogodišnje je bilo sadržajno i kvalitetno. Teško je ostvariti ovoliki, sadržajno vrlo zahtjevan program, sa skromnim sredstvima. Ali izgleda da to Kapoviću uspijeva.

Vratimo se našoj Terezi i njenom osebujnom glasu, kojeg svojim Metkovcima dariva svake godine. Simpatična je priča o jutrošnjem razgovoru, na kojem je spomenut nastup Tereze, uz brzu reakciju ostalih za stolom: “Zar Metkovsko ljeto već završava“ spontano su reagiralo sugovornici. Kao da se podrazumijeva da je Terezin koncert dolazi kao šlag na tortu i zadnje događanje ove ljetne kulturne manifestacije.

Tereza Gabrić je prekrasno pjevala i svirala na klavijaturama, posjetitelji večerašnjeg koncerta su se lijepo proveli u prekrasnom ambijentu Verajina guvna  i toplom pogledu na Terezine obale grada Metkovića.

Metkovsko ljeto 2015 je iza nas, organizatorima čestitamo i veselimo se Metkovskom ljetu 2016. Pogledajte foto galeriju:

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije