Ostanimo u kontaktu

ZBOR I BEND MLADIH ŽUPE SV. ILIJE

Koncertom proslavljeno 10 godina postojanja

Objavljeno prije

Koncert Zbora i banda mladih Župe sv. Ilije

Crkvi sv. Ilije proroka, nakon večernje mise, održan je koncert Zbora i banda mladih Župe sv. Ilije povodom 10 godina njihovog postojanja.

Župljani oduševljeni koncertom svaku izvedbu nagradili su dugotrajnim pljeskom.

Milan Kapović, gitarist, voditelj zbora i benda te aranžer svih njihovih izvedbi zahvalio se župljanima na desetogodišnjoj potpori.

– Fra Filip Mimica, koji je bio moj prijatelj iz gimnazijskih dana, došao je na inicijativu kad je vidio koliko mladih ima u ovom gradu i oformio je najprije zbor, pa bend u kojem ja ispočetka nisam niti svirao, i čak nisam ni želio svirati. Počeo sam mimo svoje volje, ajmo reć’, ali sve je nekako preraslo u dobru priču. Kroz zbor i bend je prošlo oko 70 mladih. Oni su sada, više manje moji prijatelji. Neki članovi su se vjenčali, neki se sad trebaju vjenčati, a većina je otišla na studij. Jednim lijepim koncertom zaokružili smo 10 godina rada, a u ime cijelog Zbora i benda mladih, zahvaljujem se župljanima, bivšim župnicima i današnjem župniku fra Anti – rekao je Kapović.

Na kraju koncerta član Zbora i benda mladih Luka Brečić se također zahvalio na potpori župljana, župnika i svećenika, a u znak zahvale Milanu Kapoviću je uručio sliku raspela.

Kapović je pozvao mlade da se priključe zboru i bendu:

– Napravi se audicija i nije ništa strogo. Bitno je samo da se ima volja i želja, da se ima minimalno sluha i to je to – rekao je Kapović.

Zboru i bendu mladih Župe sv. Ilije želimo još najmanje 10 godina djelovanja, a ugođaj s koncerta donosimo u fotogaleriji i u snimci koju smo uživo prenosili s koncerta:

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije