Ostanimo u kontaktu

PROSLAVA BOŽIĆA

Koncert u crkvi svetog Nikole u Metkoviću

Objavljeno prije

Foto: smn.hr

Foto: smn.hr

Na blagdan svetog Stjepana, u utorak 26. prosinca, nakon večernje mise koju je predvodio don Miroslav Rubić u crkvi svetog Nikole biskupa u Metkoviću, održan je Božićni koncert na kojem su pjevali zborovi i klape župe svetog Nikole, te bend mladih župe. Koncert, kojeg je najavila Sara Jerković, čestitajući Božić svim nazočnima, počeo je pjesmama – Na slamici i Gle zvijezda, najmlađih članova dječjega zbora.

Župni bend, u kojem je i don Miroslav, pjevao je pjesme – Reci Marijo i Pastorela. Trećoj skupini – mladoj klapi momaka, kojoj se ponovno priključio i don Miroslav, pjevali su pjesmu – U se vrime godišta. Klapa svetog Nikole donijela je ugođaj otoka Hvara uz kolendu – Dobra večer u barba Sibeta.

Potom se klapi Sveti Nikola pridružila i mlada klapa s pjesmom – Isus ditić. Župni zbor pjevao je pjesme – Danas se čuje i Na dobro vam došlo Božje porođenje. Božićni koncert, na kojem je za klavijaturama bila Marija (Maja) Jerković, a pod ravnanjem sestre Marijane Cvitanović, završio je uz pjesmu Radujte se narodi, koju je osim izvođača pjevala i većina nazočnih vjernika.

preneseno s smn.hr

Najčitanije