Ostanimo u kontaktu

PROSLAVA BOŽIĆA

Koncert u crkvi svetog Nikole u Metkoviću

Objavljeno prije

Foto: smn.hr

Foto: smn.hr

Na blagdan svetog Stjepana, u utorak 26. prosinca, nakon večernje mise koju je predvodio don Miroslav Rubić u crkvi svetog Nikole biskupa u Metkoviću, održan je Božićni koncert na kojem su pjevali zborovi i klape župe svetog Nikole, te bend mladih župe. Koncert, kojeg je najavila Sara Jerković, čestitajući Božić svim nazočnima, počeo je pjesmama – Na slamici i Gle zvijezda, najmlađih članova dječjega zbora.

Župni bend, u kojem je i don Miroslav, pjevao je pjesme – Reci Marijo i Pastorela. Trećoj skupini – mladoj klapi momaka, kojoj se ponovno priključio i don Miroslav, pjevali su pjesmu – U se vrime godišta. Klapa svetog Nikole donijela je ugođaj otoka Hvara uz kolendu – Dobra večer u barba Sibeta.

Potom se klapi Sveti Nikola pridružila i mlada klapa s pjesmom – Isus ditić. Župni zbor pjevao je pjesme – Danas se čuje i Na dobro vam došlo Božje porođenje. Božićni koncert, na kojem je za klavijaturama bila Marija (Maja) Jerković, a pod ravnanjem sestre Marijane Cvitanović, završio je uz pjesmu Radujte se narodi, koju je osim izvođača pjevala i većina nazočnih vjernika.

preneseno s smn.hr

UTVRĐIVANJE KAKVOĆE MORA

Izvrsna kakvoća mora na gotovo svim plažama u županiji, na plažama Ušće i Klek more je dobre kakvoće

Objavljeno prije

Prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2019. godinu, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je drugo redovno ispitivanje mora na 118 plaža u razdoblju od 3. do 13. lipnja 2019. godine. Uzorci mora na svih 118 plaža odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08).

Od ukupno 118 plaža, more na 114 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. More je na plažama Ušće u Pločama i Klek u općini Slivno more bilo dobre kakvoće, dok je na plažama Portina u Pločama i Potporela u Dubrovniku more bilo zadovoljavajuće kakvoće.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra).

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije