Ostanimo u kontaktu

40. GODINA ČEKANA REALIZACIJA

Konačno će se urediti Jadranska ulica, na zadovoljstvo borojnih školaraca i stanovnika desne strane Metkovića

Objavljeno prije

Jadranska ulica, izlaz na ulicu Put Narone

Stanovnici Puta Narone, Jadranske ulice i ulica sve do područja Glibuša i naselja Gabela Polje, čuli su za Jadransku ulicu koja od Ulice A. Stepinca vodi prema ulici Put Narone, i kojom više desetljeća prolaze stotine učenika OŠ Don Mihovila Pavlinovića ili majke koje vode djecu u vrtić. Za one koji slabije poznaju to područje informacija da Jadranskom ulicom od Škole i igrališta ONK Metković, možete do kuće Mirka Dominikovića – Mihe, a kako će te dalje do Puta Narone, ovisi o vlastitim prosudbama, tjelesnoj izdržljivosti, razini vode za poplava, količini otpada, broju lisica, jazavaca, štakora i drugih živih vrsta, ali i o visini raslinja koje vas može ogrebati i iznenaditi.

Stoga su spomenuti Dominiković i njegova obitelj, te neki njegovi susjedi, iznimno zadovoljni odlukom GV Grada Metkovića i gradonačelnika Dalibora Milana da se nastavi izgradnja Jadranske ulice sve do spoja s Putom Narone.

Evo što o tomu misli i kaže Mirko Dominiković – Miha, umirovljenik i osoba koja desetljećima upozorava i traži rješenja ne samo za sebe nego i za sve one koji koriste taj kraći put do vrtića, kuća ili škole.

– Ja sam 1980. godine dobio građevinsku dozvolu za gradnju kuće, ali do današnjeg dana nemam pristup kući niti imam ulicu, iako je moj katastarski broj kuće Jadranska 45.

Uselio sam 1982. godine i od tada počinju svi moji problemi, poplave, odvodnja, kanalizacijski sustav, štakori, jazavci, lisice, ali i žalost zbog teškoća majki s djecom, učenika, i svih koji su prolazili ili pokušavali prolaziti tom nazovi ulicom. Svi su Milanovi prethodnici obećavali da će riješiti to pitanje. Najavu rješenja dočekao sam tek ove godine, zahvaljujući gradonačelniku i njegovim suradnicima, pa im se od sveg srca zahvaljujem. Plakao sam od sreće na vijest da je donesena odluka o nastavku izgradnje i stvaranja uvjeta za normalan život moje obitelji i svih koji će prolaziti novom ulicom. Za mene je to znak novog života, jer godinama nosim plinske boce i otpad 150 metara do kuće i od kuće, na leđima. Nije ta ulica samo moja, ali neki susjedi žele imati kanalizaciju, ne i cestu! Ja ne znam kako bih to objasnio, već jedino želim zahvaliti gradonačelniku Milanu kojemu sam možda i dosadio. On je jedini prepoznao problem i namjerava ga riješiti, – rekao je Dominiković.

I da zaključimo. Nakon 40 godina govorenja o potrebi cjelovite izgradnje Jadranske ulice, gradska uprava u trenutačnom sazivu krenula je u realizaciju toga projekta. Nije više važno koliko stoji četvorni metar privatnog zemljišta ili stambeni kvadrati, važno je da će se građanima i poreznim obveznicima poboljšati uvjeti življenja i prometovanja.

Piše: Pero Jakić / Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije