GUSAR OPET IZNENADIO

Kominjani Neretvi uzeli bod(ove)

Objavljeno 25. ožujka 2018. u kategorijama: Neretva, News, Nogomet, Sport.

nogomet, sport, lopta

U derbi susretu Županijske lige Neretva i Gusar igrali su neodlučeno 0:0. Kako je prošle jeseni Gusar bio pobjednik u Kominu, može se kazati da je najvećem kandidatu za osvajanje prvog mjesta Gusar uzeo četiri odnosno pet bodova.

Unaprijed se smatralo da je Neretva favorit s obzirom na igre koje pružala u nastavku prvenstva i povratak na prvo mjesto, ali su se Kominjani pokazali kao čvrst orah za Neretvine napadače. Već u 8. minuti u eri Neretvine nadmoći, igrač Gusara Dodig oteo je loptu i krenuo prema vratima Neretve, ali je njegov udarac prošao pored vrata. Neretva je i dalje napadala, a Gusar čekao svoje prilike. U 25. minuti kapetan Neretve Ante Batinović krenuo je prema vrataru Gusara, ali ga je prezimenjak Marijo Batinović srušio. S 11 metara Jerković je snažno pucao, no, Batinović je obranio njegov udarac. Malo kasnije Jerković je opet bio u prigodi, srušen je u 16 metara, međutim, sudac Tomašević nije se oglasio.

U 35. minuti Jerković i Sršen nisu se uspjeli dogovoriti, pa je nova prilika Neretve otišla u nepovrat. Ante Sršen promašio je u 41. minuti s nepuna četiri metra. U prvom dijelu, opća je ocjena, Neretva je napadala i pri tomu previše griješila, dok je Gusar čekao uz čvrstu igru u obrani uz odugovlačenje igre, čekao svoju priliku.

I u nastavku ista slika. Jerković je u 55. minuti uputio udarac pored vrata Gusara, Raguž je minutu kasnije pucao preko vrata, kao i Sršen pored vrata u 60. minuti.

Zatim je dinamika igre bila nešto slabija, gosti su nastavili s otezanjem igre, Neretvini kreatori igre nisu uspijevali povezati svoje redove, ali je u 90+2 minuti Gusarov Dodig imao možda i priliku utakmice za svoje momčad. Međutim, u zadnji čas Domagoj Kuran spriječio je najgore po svoju momčad, a to je učinio i nekoliko puta ranije.

Hoće li Kominjani osvojenim bodom poboljšati svoje izglede za vrh ljestvice ili će Neretvi otežati put do prvoga mjesta, vidjet će se u nastavku prvenstva.

Pred 300 gledatelja s dosta grešaka sudio je Emil Tomašević iz Ploča.

Dodajmo da su na Grdi igrali Slaven i ONK Metković, a pobijedio je s 1:0 Slaven, pogotkom u 53. minuti. Metković je imao svojih prigoda, jednom je vratnica zaustavila udarac napadača Metkovića.

Pero Jakić

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari