Ostanimo u kontaktu

IN MEMORIAM

Kolege se oprostile od pok. Martina Glamuzine

Objavljeno prije

Komemoracija pok. Martin Glamuzina

U knjižnici Gimnazije Metković u petak je održana komemoracija pok. prof. Martinu Glamuzini, dugogodišnjem nastavniku zemljopisa u Gimnaziji Metković te ravnatelju nekadašnjega Centra za usmjereno obrazovanje ‘Petar Levantin’.

U nazočnosti pokojnikova sina Nikole i kćeri Antonije, uime kolega te uime Gimnazije i Srednje škole Metković od Galmuzine se biranim riječima oprostio ravnatelj Jozo Jurković. Pučki pjevači su pjevali prigodne napjeve, a gimnazijalci govorili stihove pjesama.

Pok. Martin Glamuzina rođen je 1941. u Rogotinu, gdje završava prva četiri razreda škole, a ostale, kao i gimnaziju, u Pločama. Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu 1967. diplomira zemljopis i zapošljava se u Gimnaziji Metković. Nakon reforme školstva, 1977. izabran je za direktora Centra za usmjereno obrazovanje ‘Petar Levantin’ u Metkoviću i na tome mjestu ostaje dva mandata.

Godine 1981. magistrira na Odsjeku za geografiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, a 1985. doktorira na istom fakultetu. Od 1990. ponovno radi kao profesor u Gimnaziji Metković, da bi svoj profesionalni rad nastavio na Odsjeku za geografiju Filozofskog fakulteta u Zadru, na kojemu je 1998. izabran u znanstveno-nastavno zvanje docenta, a 2003. u znanstveno-nastavno zvanje izvanrednog profesora. Nakon toga je bio na dužnosti pročelnika Odjela za geografiju.

Glamuzina je bio autorom dvadesetak znanstvenih radova te suradnikom časopisa geografske tematike.

Piše/foto: Metkovic.hr

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije