Ostanimo u kontaktu

POSTPANDEMIJSKI TURIZAM

Koje mjere moraju provoditi iznajmljivači turističkih postelja

Objavljeno prije

Minstarstvo turizma, razne udruge iz oblasti turizma, turistički stručnjaci, čelnici agencija te hotelijeri i iznajmljivači, svatko na svoj način tumače odraz pandemije na aktualna zbivanja u turizmu , kako trenutačno, tako i za sljedećih mjeseci.

Svima je jasno da će pravi uspjeh biti ostvari li se tridesetak posto noćenja , pa i prihoda u odnosu na lanjsku godinu. Prve informacije kazuju da u Hrvatskoj trenutačno boravi pedesetak tisuća gostiju. Iz nekih hotela stižu informacije da ima sve više rezervacija za srpanj i kolovoz, a iz nekih drugih hotela stižu informacije da se neće niti otvarati.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo već je ranije donio naputke i mjere kojih bi se hotelijeri, autokampovi, vlasnici apartmana i iznajmljivači svakako trebalo pridržavati, ali nam se čini da bi ipak te mjere i postupci u odnosu na goste trebali biti puno jasniji.

Tako se preporuča postaviti uređaje za dezinfekciju, papirnate ručnike za jednokratnu uporabu, pregledi klima uređaje, stalno treba čistiti površine, razdvajati čistu od korištene posteljine,  otpad stavljati u posebne kante s poklopcem, na upit gostiju treba im osigurati termometar, maske i rukavice,perilicu rublja valja stalno ispirati, apartmane treba zračiti o tako dalje.

Domaćin i gost moraju držati razmak od 1,5 metar, mogu se zadržati u razgovoru 15 minuta, plaćanje usluge moralo biti beskontaktno, iznajmljivač svakog jutra mora sebi izmjeriti temperaturu, a ukoliko je ona veća od 37,2 stupnja, ne smije prilaziti gostu.

Ukoliko gost(i) dobije temperaturu tada se mora obavijestiti epidemiološka služba, cijela kuća u kojoj se gosti nalaze postaje karantena i nalazi se u izolaciji.

Ukoliko gost odbije otići u bolnicu ostaje znači u kući, kao i njegova obitelj, ali nigdje ne piše tko će platiti produljeni boravak oboljelog ili svih članova obitelji ukoliko ne žele napustiti kuću.

U apartmanu ili smještajnoj jedinici moraju biti vidljive sve potrebne obavijesti pa i one kome se gosti moraju javiti u slučaju sumnje na Covid-19.

Svakome je jasno da određena pravila moraju postojati, samo bi ih trebalo jasno definirati kako bi se izbjegli mogući nesporazumi između domaćina i gostiju.

Nadamo se da će za koji dan HZJZ objaviti decidirane mjere i preporuke koje zanimaju i turiste i domaće ljude. Nije lako ni jednima ni drugima,ali treba cijeniti odlučnost mnogih stranih gostiju da i ove godine dođu na najljepše more na svijetu, i osjete prijateljski doček svojih starih prijatelja-iznajmljivača.

KOKTELI, JEGER PARTY, HOSTESE.....

Još jedan vrhunski vikend je pred nama u Grey&Padrino Clubu

Objavljeno prije

Još jedan ludi vikend u Grey&Padrino Clubu je pred nama, vrhunskim zabava uz koktele započinje već večeras uz svima poznatog DJ Druju i promo cijene pića i koktela, a nastavlja se u subotu uz DJ Andru, DJ Druju, hostese i Jeger party.

Uz bezvremenske hitove i veliki izbor koktela i ovog vikenda naglasak je na NAGRADNINajzanimljiviji komentar na instagram profilu kluba uz tagirajte 3 svoja prijatelja ili prijateljice s kojima dolazite nagrađuje se bocom pića!

GREY&PADRINO PAZI NA SVOJE POSJETITELJE!
Ako trebate prijevoz, isključivo do kluba ili nakon lude zabave nazad do doma, javite se u DM Instagrama Grey&Padrino.

Također u DM Instagrama Grey&Padrino možete ostvariti i rezervaciju stolova tako da na vrijeme osigurate svoje mjesto u najzabavnijem noćnom provodu u dolini Neretve.

Za one koji ne znaju Grey & Padrino se nalazi iza INA benzinske pumpe na magistralnoj cesti iz Opuzena prema Pločama.

Svakako još jedan vrhunski vikend je pred nama, s toga vidimo se u Grey&Padrino Clubu!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije