Ostanimo u kontaktu

NERETVANSKA MASLINA

Književna nagrada za knjige objavljene u 2015. godini, otvorene prijave

Objavljeno prije

Književna nagrada 'Neretvanska maslina'

Gradska knjižnica i čitaonica Opuzen i Društvo hrvatskih književnika raspisuju natječaj za Književnu nagradu Neretvanska maslina.

I. ‘Neretvanska maslina’ dodjeljuje se najboljoj knjizi, (bez obzira na književnu vrstu) i njenom autoru za postignute visoke književne, estetske i umjetničke domete u tematiziranju potrebe očuvanja prirode, kao i tradicijskih, baštinskih vrijednosti bilo kojeg hrvatskog kraja – čime se daje prinos očuvanju materijalne i nematerijalne baštine hrvatskog naroda te humanizmu kao temeljnom odnosu života na Zemlji.

Nagrada se dodjeljuje za knjigu objavljenu 2015. godine, pisanu hrvatskim standardnim jezikom.

Nagrada se sastoji od pisanog dokumenta, novčanog iznosa, i ekoloških neretvanskih proizvoda ekstradjevičanskog maslinova ulja i visokokvalitetnog vina.

II. Nagrade će biti dodijeljene na završnoj svečanosti 8. Neretvanskih pjesničkih susreta Maslini u lice koji će se održati 11.-14. kolovoza u čast Blagdana Velike Gospe.

III. Četiri (4) primjerka knjige poslati na adresu: Gradska knjižnica Opuzen, Trg Opuzenske bojne 2, 20355 OPUZEN (s naznakom: za „Maslinu“), do 1. srpnja 2016.

Organizacijski odbor

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije