Ostanimo u kontaktu

NARONA 2013

Kiparska radionica na temu “Agora”

Objavljeno prije

narona-radionica

Udruga „PowerProgressiveArt“ u suradnji s Arheološkim muzejom “Narona” organizira Kiparsku radionicu Narona 2013 na temu “Agora”. Projekt traje pet dana, od 11.-16. studenog 2013. godine, a mjesto održavanja je Vid, Arheološki muzej „Narona“. Osoba za kontakt je Marija Sršen.

Opći cilj projekta jest podići svijest javnosti, posebno lokalnog stanovništva o važnosti prirodne i kulturne spomeničke baštine u Dalmaciji, Europi i svijetu.

Arheološko i prirodno bogatstvo Doline Neretve može otvoriti mnoge mogućnosti za poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva. I ovom radionicom organizatori žele potaknuti daljnja ulaganja u istraživanje i prezentaciju arheološkog lokaliteta Narone te istraživanja ekološkog tipa, jer takva promocija Narone mogla bi rezultirati poboljšanjem kvalitete života lokalnog stanovništva delte Neretve, ističu iz organizacije.

Kako je bilo prošlih godina pogledajte u kratkoj galeriji..

Više detalja o samom projektu potražite na stranicama PowerProgressiveArt-a.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije