Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PANDEMIJA POMUTILA RAČUNE

Kinezi traže još 450 milijuna za Pelješki most?!

Objavljeno prije

Radovi na Pelješkom mostu i pristupnoj cesti na Pelješcu napreduju prema planu, a promet bi trebao krenuti u ožujku sljedeće godine. Tada bi trebao biti završen čvor Brijesta.

Međutim šest mjeseci prije završetka radova pojavio se problem oko završnog financijskog računa.

Sveznalica 7400xXpx

Izvođači radova usmenim su putem investitoru Hrvatskim cestama najavili zahtjeve za isplatu dodatnih troškova.

Dodatne financijske zahtjeve zasad su najavili kineska kompanija CRBC i austrijski Strabag. Grčki Avax još se nije oglasio, ali se i od njega očekuju potraživanja dodatnih financijskih sredstava. Dodatni financijski zahtjevi već su se popeli na oko 500 milijuna kuna. Međutim, točni iznosi bit će poznati kad stignu službeni pismeni zahtjevi, doznaje Jutarnji list.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Naime, predstavnici kineske kompanije CRBC koji se nalaze na gradilištu mosta i hrvatski konzultanti koji rade za njih napravili su preliminarni izračun dodatnih troškova. Izračunali su kako bi im Hrvatske ceste kao investitor trebale platiti dodatnih oko 450 milijuna kuna, što je više od 20 posto od ukupne vrijednosti ugovora. Između ostalog, uračunato je povećanje cijena čelika, utjecaj pandemije, povećanje cijena radne snage, ali i veće cijene avionskih karata za kineske radnike koji se vraćaju kući.

Kineskoj kompaniji zbog pandemije već je odobreno produljenje roka završetka radova za šest mjeseci, pa se dodatni financijski zahtjevi zbog pandemije smatraju neosnovanim. Ovaj iznos u Hrvatskim cestama i Ministarstvu prometa izazvao je pravu konsternaciju i ljutnju jer se smatra da je izračun prenapuhan i neopravdan, a izračun još nije odobren ni u sjedištu CRBC-a u Zagrebu.

U Hrvatskim cestama jedino su spremni razgovarati o nadoknadi povećanja troškova nastalih uslijed drastičnog povećanja cijena čelika. A sve ostalo se smatra neosnovanim, donosi Jutarnji.

ZAVIRITE U EKSKLUZIVNO OPREMLJENI MOTEL LAV

Trenutke za pamćenje proslavite na posebnom mjestu!

Bliži se vrijeme proslava i već se traži mjesto više za organizaciju svečanih događaja…

Objavljeno prije

Bliži se vrijeme pričesti i krizmi, već se traži mjesto više za organizaciju obiteljskog ručka povodom svečanih događaja.  Svečane dvorane motela Lav predviđene su za proslavu važnih životnih trenutaka i predstavljaju odličan izbor za organizaciju svečanog ručka i obiteljskog slavlja.

Ukoliko ste odlučili proslavu krštenja, pričesti ili krizme organizirati “izvan kuće” dozvolite sebi i obitelji da u tim trenucima budete zajedno, a organizaciju prepustite nama.

Sveznalica 7400xXpx

Više od 20 godina iskustva u organizaciji najljepših događaja garantira kvalitetnu uslugu i pažljivo planiranje svakog detalja. Za najljepše uspomene će se pobrinuti naše stručno i iskusno osoblje, oduševit će vas ukusna hrana i zasigurno ćete uživati u ugodnom okruženju.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Motel Lav se nalazi uz prometnicu između Čapljine i Metkovića. Raspolaže s dvije moderno opremljene svečane dvorane. Velika svečana dvorana namijenjena je za proslavu vjenčanja u jedinstvenom ugođaju. Posebna pozornost je uložena u svaki detalj kako bi vjenčanje prošlo bezbrižno i radosno.

U drugoj, manjoj svečanoj dvorani, organiziraju se manje proslave prilagođene željama i potrebama gostiju. Ovaj prostor i ljubazno osoblje će učiniti da se ugodno osjećate.

Organizacija vjenčanja kao i drugih svečanosti zasigurno će ostati u lijepom sjećanju vama i vašim uzvanicima!

Motel Lav posjeduje i opremljene smještajne jedinice. Bilo da putujete poslovno, turistički ili nekom drugom prigodom, Motel Lav pruža potpunu ugodu za vrijeme vašeg boravka.

Ako ste odlučili uploviti u bračne vode ili organizirati neku drugu svečanost, a pri tome tražite vrhunsku kvalitetu i pristupačnu cijenu, pronađite sve što trebate na jednom mjestu, u Motelu Lav!

Na službenoj web stranici motellav.com možete pronaći i ispuniti online obrasce nakon čega će na vaš e-mail stići naša ponuda i odgovori na sva pitanja koja vas zanimaju.

Sve informacije koje vas zanimaju također možete saznati pozivom na broj +38763408312.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije