Ostanimo u kontaktu

POSTAVLJEN 128-METARSKI PILOT, NAJDUŽI NA MOSTU

Kineski premijer Li Keqiang i premijer Andrej Plenković posjetili gradilište Pelješkog mosta

Objavljeno prije

Foto: N1

Kineski premijer Li Keqiang u posjetu je Dubrovniku, gdje se održava dvodnevni summit 16+1 na kojemu će biti organiziran poslovni forum zemalja srednje i istočne Europe i Kine.

Kineski premijer i premijer Andrej Plenković dana su obišli gradilište Pelješkog mosta, gdje su promatrali kraj prve faze gradnje, postavljanje najdužeg od 150 pilota, onog dužine 128 metra.

– Pelješki most je projekt od najvećeg strateškog značaja za Hrvatsku koji simbolično i praktično povezuje jug s ostatkom zemlje te pridonosi našem daljnjem infrastrukturnom razvoju, – tom prilikom izjavio je premijer Plenković.

Pelješki most bit će dug 2,4 kilometra i visok 55 metara, imat će četiri prometna traka, a njegova će gradnja trajati 36 mjeseci.

DAN DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana počast poginulim braniteljima

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, danas se molitvom Odrješenja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na groblju svetog Ivana Nepomuka i kod Spomenika poginulim braniteljima na Trgu kralja Tomislava, odala počast hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu.

Molitvu Odrješenja predvodio je župnik Župe sv. Ilije fra Ante Bilokapić, a počast su odali predstavnici Grada Metkovića i gradskih ustanova, predstavnici političkih stranaka i Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, roditelja poginulih branitelja te predstavnici policije i vatrogasaca.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije