Ostanimo u kontaktu

POSTAVLJEN 128-METARSKI PILOT, NAJDUŽI NA MOSTU

Kineski premijer Li Keqiang i premijer Andrej Plenković posjetili gradilište Pelješkog mosta

Objavljeno prije

Foto: N1

Kineski premijer Li Keqiang u posjetu je Dubrovniku, gdje se održava dvodnevni summit 16+1 na kojemu će biti organiziran poslovni forum zemalja srednje i istočne Europe i Kine.

Kineski premijer i premijer Andrej Plenković dana su obišli gradilište Pelješkog mosta, gdje su promatrali kraj prve faze gradnje, postavljanje najdužeg od 150 pilota, onog dužine 128 metra.

– Pelješki most je projekt od najvećeg strateškog značaja za Hrvatsku koji simbolično i praktično povezuje jug s ostatkom zemlje te pridonosi našem daljnjem infrastrukturnom razvoju, – tom prilikom izjavio je premijer Plenković.

Pelješki most bit će dug 2,4 kilometra i visok 55 metara, imat će četiri prometna traka, a njegova će gradnja trajati 36 mjeseci.

NESTVARNO LIJEPI PRIZORI S UŠĆA RIJEKE NERETVE

Ako već niste, sad je pravo vrijeme da otkrijete ovaj biser na jugu Hrvatske, uvjerite se i zašto

Objavljeno prije

Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

Zovu je prijestolnicom mandarina, zelenom dolinom, hrvatskom Kalifornijom – a ona, slavna i ponosita dolina Neretve, iz godine u godinu s punim pravom privlači sve više domaćih i stranih turista, dok njezini bogati i sočni plodovi te idilični krajolici nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Delta Neretve zapravo je jedina prava delta u Hrvatskoj, a plovidbe tim prekrasnim krajem – i to u izvornom neretvanskom plovilu – lađi – doživljaj je koji se ne zaboravlja, potvrdili su ama baš svi koji su iskusili ovo čarobno iskustvo.

Osim posjeta Pločama, Opuzenu i Metkoviću, najvažnijim gradovima u dolini Neretve, ne smijete propustiti ni kušati vrhunsku gastronomiju ovoga kraja – primjerice, jela od žaba i jegulja s čuvenim neretvanskim brudetom, piše Jutarnji.hr.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije