Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

JVP METKOVIĆ

Kaznena prijava gradonačelniku Petrovu, Komazinu i Galiću

Objavljeno prije

JVP Metković

Predsjednik Sindikata profesionalnih vatrogasaca Grada Metkovića Željko Martinac podnio je kaznenu prijavu protiv gradonačenika Bože Petrova, predsjednika Upravnog vijeća JVP-a Metković Gorana Komazina te v.d. zapovjednika JVP Metković Vinka Galića.

U kaznenoj prijavi navodi se sumnja da su Petrov i Komazin počinili kazneno djelo  zlouporabe položaja i ovlasti jer su na mjesto v.d zapovjednika JVP Metković postavili osobu koja  svojom stručnom spremom ne zadovoljava  uvjetima iz Zakona o vatrogastvu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Prema riječima Martinca bili su upozoreni na tu činjenicu više puta i od strane inspektora za vatrogastvo Državne uprave za zaštitu i spašavanje i od strane Sindikata. Na ovaj način doveli su ,kako se navodi u prijavi, u opasnost građane Metkovića.

To se pokazalo prilikom intervencije na gašenju požara stana u ulici Ante Starčevića u Metkoviću u kojem je smrtno stradala jedna osoba, a dvije su ozlijeđene, kazao je Martinac.

Nesavjesnim radom u službi Galić je počinio niz teških pogrešaka prilikom gašenja požara sa velikom štetom koja se mogla izbjeći da je postrojbom rukovodila stručna osoba. – ustvrdio je Martinac.

NESREĆA NA NERETVI

Sudarila se dva broda na Maratonu lađa, HGSS-ovci izvlačili osobu zarobljenu u kabini

Još jednim spašenim životom dokazano je koliko su dežurstva HGSS-a na ovakvim događajima ponekada zaista od životne važnosti.

Objavljeno prije

Foto: Facebook/Hrvatska gorska služba spašavanja

Za vrijeme Maratona lađa na Neretvi došlo je do sudara dva broda nakon čega je jedan od njih tonuo.

Spašavatelji HGSS-a koji su osiguravali maraton odmah su s dva broda pristupili izvlačenju ljudi iz vode.

Jedna osoba je ostala zarobljena u kabini broda koji je tonuo. Spašavatelj HGSS-a skočio je u vodu i osobu izvukao iz kabine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Još jednim spašenim životom dokazano je koliko su dežurstva HGSS-a na ovakvim događajima ponekada zaista od životne važnosti.

U akciji su sudjelovali i pripadnici pomorske policije i HRM-a, – javio je HGSS.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije