JVP METKOVIĆ

Kaznena prijava gradonačelniku Petrovu, Komazinu i Galiću

U kaznenoj prijavi navodi se sumnja da su Petrov i Komazin počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti jer su na mjesto v.d zapovjednika JVP Metković postavili Galića koji svojom stručnom spremom ne zadovoljava uvjetima iz Zakona o vatrogastvu.

Objavljeno 16. listopada 2013. u kategorijama: Crna kronika, Metković, News.

JVP Metković

Predsjednik Sindikata profesionalnih vatrogasaca Grada Metkovića Željko Martinac podnio je kaznenu prijavu protiv gradonačenika Bože Petrova, predsjednika Upravnog vijeća JVP-a Metković Gorana Komazina te v.d. zapovjednika JVP Metković Vinka Galića.

U kaznenoj prijavi navodi se sumnja da su Petrov i Komazin počinili kazneno djelo  zlouporabe položaja i ovlasti jer su na mjesto v.d zapovjednika JVP Metković postavili osobu koja  svojom stručnom spremom ne zadovoljava  uvjetima iz Zakona o vatrogastvu.

Prema riječima Martinca bili su upozoreni na tu činjenicu više puta i od strane inspektora za vatrogastvo Državne uprave za zaštitu i spašavanje i od strane Sindikata. Na ovaj način doveli su ,kako se navodi u prijavi, u opasnost građane Metkovića.

To se pokazalo prilikom intervencije na gašenju požara stana u ulici Ante Starčevića u Metkoviću u kojem je smrtno stradala jedna osoba, a dvije su ozlijeđene, kazao je Martinac.

Nesavjesnim radom u službi Galić je počinio niz teških pogrešaka prilikom gašenja požara sa velikom štetom koja se mogla izbjeći da je postrojbom rukovodila stručna osoba. – ustvrdio je Martinac.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari