Ostanimo u kontaktu

JVP METKOVIĆ

Kaznena prijava gradonačelniku Petrovu, Komazinu i Galiću

Objavljeno prije

JVP Metković

Predsjednik Sindikata profesionalnih vatrogasaca Grada Metkovića Željko Martinac podnio je kaznenu prijavu protiv gradonačenika Bože Petrova, predsjednika Upravnog vijeća JVP-a Metković Gorana Komazina te v.d. zapovjednika JVP Metković Vinka Galića.

U kaznenoj prijavi navodi se sumnja da su Petrov i Komazin počinili kazneno djelo  zlouporabe položaja i ovlasti jer su na mjesto v.d zapovjednika JVP Metković postavili osobu koja  svojom stručnom spremom ne zadovoljava  uvjetima iz Zakona o vatrogastvu.

Prema riječima Martinca bili su upozoreni na tu činjenicu više puta i od strane inspektora za vatrogastvo Državne uprave za zaštitu i spašavanje i od strane Sindikata. Na ovaj način doveli su ,kako se navodi u prijavi, u opasnost građane Metkovića.

To se pokazalo prilikom intervencije na gašenju požara stana u ulici Ante Starčevića u Metkoviću u kojem je smrtno stradala jedna osoba, a dvije su ozlijeđene, kazao je Martinac.

Nesavjesnim radom u službi Galić je počinio niz teških pogrešaka prilikom gašenja požara sa velikom štetom koja se mogla izbjeći da je postrojbom rukovodila stručna osoba. – ustvrdio je Martinac.

PROMETNA NESREĆA NA KLADI

Izgubio nadzor nad vozilom i prevrnuo se u kanal

Objavljeno prije

Dana oko 18 sati u Metkoviću na Kladi se dogodila prometna nesreća u kojoj na svu sreću nije bilo ozljeđenih.

Kako doznajemo od očevidaca, pri ulasku u zavoj vozač je izgubio nadzor nad vozilom (BMW) i prevrnuo se na krov u kanal. Na svu sreću u kanalu nije bilo vode, a i vozač je bio sam u automobilu te je prošao bez ozljeda.

Na mjesto nesreće izašli su djelatnici policije, hitne pomoći i JVP Metković. Više detalja donosimo po završenom očevidu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije