Ostanimo u kontaktu

DOM ZA STARIJE OSOBE I REHABILITACIJU

Kampanjom ‘Dan za starije’ obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Objavljeno prije

Međunarodni dan starijih osoba

Kampanjom „Dan za starije“ u Domu za starije osobe i rehabilitaciju u Metkoviću obilježen je Međunarodni dan starijih osoba. Dio je to projekta Unaprjeđenje izvaninstitucionalnih usluga za starije osobe kojeg uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih provodi Udruga DOBRA, dok je partner na projektu Grad Metković.

U obilježavanju su sudjelovali stariji korisnici i predstavnici udruga DOBRA, Otac Ante Gabrić i Prijatelj te Centra za socijalnu skrb Metković i samog Doma za starije osobe i rehabilitaciju.

Tijekom kampanje korisnici su imali priliku pogledati film Obrada Gluščevića „Ljudi s Neretve“, uživati u glazbenom dijelu kojeg su za njih pripremili Branko Bebić i Pero Tošić te se družiti uz svečani domjenak. Za sve starije osigurani su promotivni materijali u kojima su ukratko predstavljena prava starijih iz aktualnog Zakona o socijalnoj skrbi.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije