Ostanimo u kontaktu

ZELENA GRANICA

Kamere obiteljske kuće zabilježile migrante u ‘šetnji’ kroz Metković

Objavljeno prije

Migranti u Metkoviću

Javna tajna je da se jedan dio migranata kreće i preko Metkovića, što u pokušaju direktno preko graničnih prijelaza koristeći gužve u tijeku turističke sezone, dok oni odvažniji krenu ilegalno preko Šibenice pa gdje izađu, bitno je da su na tlu EU.

Upravo takav pokušaj je zabilježen u utorak ujutro, 30. listopada. Sustav za video nadzor okućnice zabilježio je migrante u prolasku pokraj kuće našeg sugrađanina. Slučaj je zabilježen ispod Platana, u predjelu Slatina, a kako neslužbeno doznajemo, jedan od susjeda ih je također uočio i prijavio te su pravovremenom akcijom djelatnika Granične policije Metković privedeni i deportirani nazad u susjednu BiH.

Opreza nikad dosta

Ljetos smo pisali o pet migranata koji su provalili u kuću u Doljanima. Prekjučer su u Imotskom Sirijci i Pakistanac ukrali automobil. U većini slučajeva riječ je o mlađim muškarcima, od 20 do 40 godina. Kako hodaju, i u hladnim noćima se trebaju negdje i skloniti, nije na odmet s vremena na vrijeme provjeriti svoje napuštene prostorije, kuće/vikendice, jer kako svakodnevno slušamo za sobom obično ostave materijalnu štetu.

Piše: Dalibor Čutura / Metković NEWS

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati
LJEKARNA DRAŽENOVIĆ – Čestitka

Najčitanije