Ostanimo u kontaktu

RASPORED SVETIH MISA U METKOVSKIM ŽUPAMA

Kako se obilježavaju Svi sveti i Dušni dan

Objavljeno prije

Groblje sv. Ivana - Svi sveti i Dušni dan

Vjernici studeni započinju obilježavanjem blagdana Svih svetih i Dušnog dana.

Zbog toga što su ova dva blagdana povezana, kod nas se, vjerojatno zbog brzog načina života, obilježavaju gotovo jednako. Već krajem listopada pojačan je promet prema crkvima i grobljima, a trgovine i grad puni su cvijećem i lampionima. No, ne bi bilo loše znati razliku između njih.

Blagdanom Svih svetih, 1. studenog, slave se svi sveci i svetice koje je Crkva proglasila svetima, ali i oni nepoznati koji su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života i umrli na glasu svetosti. Ovog dana moli se za sve svece i baženike, poznate i nepoznate.

Raspored Svetih Misa na Blagdan Svih svetih

Župa sv. Ilije – mise u Crkvi sv. Ilije su u 6:30 i u 9 sati za obitelji koje slave Svi svete, a na Gradskom groblju sv. Ivana Nepomuka misa je u 15 sati. Sveta misa za duše u čistilištu je u Crkvi sv. Ilije u 18 sati.

Župa sv. Nikole – mise u Crkvi sv. Nikole su u 9 i 18 sati, dok su mise odrješenja za pokojne na gradskom groblju u 15 sati, u Borovcima u 9, a u Novim Selima u 10:30.

Župa Gospe Snježne  – sveta misa u Prudu je u 8:30, a u Vidu u 10 sati.

Župa Gospe Karmelske – sveta misa u Bagalovićima je u 10 sati kad će se predstaviti i ovogodišnji prvopričesnici i krizmanici.

Župi Gospe Lurdske – misa u Bijelom Viru je u 10 sati, a u Dobranjama u 11:30.

Župa Srca Isusova i Marijina – misa je u 10 sati u Crkvi Srca Isusova i Marijina u Mliništu.

Na Dušni dan ili Dan svih vjernih mrtvih, 2. studenog, vjernici se prisjećaju svih svojih dragih pokojnika te na njihove grobove donose cvijeće, pale svijeće za njih i mole za njihove duše.

Raspored Svetih Misa na Dušni dan

Župa sv. Ilije – u Crkvi sv. Ilije misa je u 6:30, a na Gradskom groblju sv. Ivana Nepomuka u 15 sati.

Župa sv. Nikole – misa odrješenja za pokojne je u Crkvi sv. Nikole u 18 sati, na gradskom groblju je u 15 sati, u Borovcima u 9, a u Novim Selima u 10:30

Župa Gospe Snježne  – misa u Vidu je u 9 sati.

Župa Gospe Karmelske – sveta misa s molitvom za pokojne u Momićima je u 8:30, a u 10 sati u Bagalovićima.

Župi Gospe Lurdske – misa u Bijelom Viru je u 9 sati i 16 sati s molitvom odrješenja, a u Dobranjama u 10:30.

Župa Srca Isusova i Marijina – misa u Crkvi Srca Isusova i Marijina u Mliništu je u 8 sati, u 10 sati je u Crkvi sv. Ivana Krstitelja u Vidonjama, a u 15 sati je na groblju sv. Josipa u Mliništu.

Podsjećamo građane da, zbog većeg prometovanja prema grobljima i crkvama, budu strpljivi i na oprezu te da i na takav način pomognu da obilježavanje blagdana prođe svečano i dostojanstveno.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije