Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

JEDAN UOBIČAJAN DAN U PEKARSTVU METKOVKA

Kako nastaje kruh koji jedemo

Objavljeno prije

Voditelj proizvodnje Narona impex d.o.o. Pekarstva Metkovka, Blaž Rodin, pred našim kamerama prezentirao je pripremu izrade kukuruznog kruha po domaćoj recepturi. Sama priprema započinje parenjem kukuruzne prekrupe koja će glavnom zamjesu kruhu dati bogastvo mirisa i okusa domaćeg rustikalnog kukuruznog kruha.

– Važno je naglasiti da razvijamo vlastite recepture u proizvodnji kruha koje se zasnivaju na izradi vlastitih predtjesta i kvasno kiselih tijesta na bazi raženog, pšeničnog i kukuruznog brašna, a sve manje na upotrebi kupovnih smjesa, kvasaca i aditiva.

Ovaj pristup u tehnologiji proizvodnje kruha s jedne strane dovodi do bolje iskoristivosti sirovina u samoj proizvodnji, a sa druge strane do visokog bukea i kvalitete kruha, što u konačnici rezultira i postizanje pristupačne cijene prema našim kupcima, istaknuo je Blaž Rodin.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije