Ostanimo u kontaktu
DIŠPET

JEDAN UOBIČAJAN DAN U PEKARSTVU METKOVKA

Kako nastaje kruh koji jedemo

Objavljeno prije

Voditelj proizvodnje Narona impex d.o.o. Pekarstva Metkovka, Blaž Rodin, pred našim kamerama prezentirao je pripremu izrade kukuruznog kruha po domaćoj recepturi. Sama priprema započinje parenjem kukuruzne prekrupe koja će glavnom zamjesu kruhu dati bogastvo mirisa i okusa domaćeg rustikalnog kukuruznog kruha.

– Važno je naglasiti da razvijamo vlastite recepture u proizvodnji kruha koje se zasnivaju na izradi vlastitih predtjesta i kvasno kiselih tijesta na bazi raženog, pšeničnog i kukuruznog brašna, a sve manje na upotrebi kupovnih smjesa, kvasaca i aditiva.

Ovaj pristup u tehnologiji proizvodnje kruha s jedne strane dovodi do bolje iskoristivosti sirovina u samoj proizvodnji, a sa druge strane do visokog bukea i kvalitete kruha, što u konačnici rezultira i postizanje pristupačne cijene prema našim kupcima, istaknuo je Blaž Rodin.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije