Ostanimo u kontaktu

POPUŠTAJU MJERE

Kafići od sutra rade do ponoći, treninzi dopušteni i u školskim dvoranama

Objavljeno prije

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu na današnjoj je konferenciji za medije govorio o popuštanjima mjera. Ublažavaju se mjere za okupljanja i za ugostitelje. Kafići od ponoći rade do 24 sata, kao i pekarnice, kasina te automat klubovi.

Ukida se i zabrana treniranja te natjecanja u zatvorenim prostorima, odnosno u školskim dvoranama.

– Sva masovnija događanja će se moći organizirati ako su osobe primile drugu dozu prije 14 dana, ako su preboljele koronavirus  i primile jednu dozu cjepiva ili imaju negativan brzi ili PCR test. Organizatori tri dana prije okupljanja civilnoj zaštiti mora dostaviti obavijest i okvirni broj osoba koji će biti prisutne. Građani će moći na ta događanja s EU digitalnom potvrdom ili potvrdom od liječnika ili zdravstvene institucije. Sportska natjecanja uz prisustvo gledatelja će se odvijati na isti način. I dalje ostaje na snazi 100 ljudi na javnim okupljanjima, – kazao je ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera Davor Božinović.

Božinović je govorio i o navijanju te gledanju utakmica europskog nogometnog prvenstva po trgovima.

– Pred nama je Europsko prvenstvo u nogometu, počela je i turistička sezona. Zato se daje preporuka da se ne organiziraju javna događanja većeg broja osoba, posebice masovnog gledanja utakmica tijekom prvenstva. Odgovornost je na jedinicama lokalne i područne samouprave te županijskim stožerima koji su dobili jasnu uputu o striktnom nadzoru takvih okupljanja što uključuje i sankcioniranja po potrebi, – rekao je.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

16 novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u posljednja 24 sata, 11 iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom (devet utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o sedam osoba muškog spola i devet osoba ženskog spola; 11 iz Metkovića, dvije iz Ploča te po jedna osoba iz Kule Norinske, Slivnog i Smokvice.

U posljednja 24 sata obrađen je 331 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 82 090 uzoraka.

Izliječene su dvije osobe iz Metkovića.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su dvije osobe pozitivne na koronavirus.

U samoizolaciji je 237 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja mjere samoizolacije, sve na granici. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 834 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije