Ostanimo u kontaktu

JOŠ JEDNOM O CRNOM PUTU

Kad će konačno svjetlosna signalizacija na opasnom raskrižju?

Objavljeno prije

O stanju u gradskom i prigradskom prometu često smo pisali jer je stanje poprilično kaotično, od nemogućnosti parkiranja u središnjim dijelovima grada i čestim gužvama na glavnoj i sporednim ulicama, do pojava u ulici Put Narone koja je i međudržavna prometnica. Doduše, Gradska uprava već poduzima korake za rješavanje problema na novom graničnom prijelazu i u samom gradu praktičnim djelovanjem i najavama novih prometnih rješenja. Tako je prije nekoliko mjeseci objavljeno da je osigurano 200 tisuća kuna za uređenje raskrižja Put Narone, Neretvanskih gusara i Zagrebačke ulice. Prošlo je mjesec dana otkako su radnici Cesta Dubrovnik u suradnji s ŽUC Dubrovnik popravili asfalt, obilježili pješački prijelaz i postavili betonski nosač za buduću svjetlosnu signalizaciju. Nažalost, od signalizacije koja bi nesavjesne vozače upozoravala na potrebu smanjenja brzine ,blizinu raskrižja i pješački prijalaz još uvijek nema ništa. U međuvremenu nesavjesni vozači i dalje ulicom Put Narone u oba smjera testiraju svoja vozila prekoračenjem brzine i za dva puta, pretjecanje započinju tridesetak metara od raskrižja a na prometno znakovlje uopće se ne obaziru . Neko vrijeme vozači automobila inozemnih oznaka poštivali su znakove, a danas ih mnogi od njih zanemaruju. Vrijeme prolazi, opasne vožnje se nastavljaju a signalizacije nema. Stanovnici Puta Narone strahuju od mogućih prometnih nezgoda s neslućenim posljedicama. Pitaju se do kada ? Pero Jakić

O stanju u gradskom i prigradskom prometu često smo pisali jer je stanje poprilično kaotično, od nemogućnosti parkiranja u središnjim dijelovima grada i čestim gužvama na glavnoj i sporednim ulicama, do pojava u ulici Put Narone koja je i međudržavna prometnica.

Doduše, Gradska uprava već poduzima korake za rješavanje problema na novom graničnom prijelazu i u samom gradu praktičnim djelovanjem i najavama novih prometnih rješenja. Tako je prije nekoliko mjeseci objavljeno da je osigurano 200 tisuća kuna za uređenje raskrižja Put Narone, Neretvanskih gusara i Zagrebačke ulice.

Prošlo je mjesec dana otkako su radnici Cesta Dubrovnik u suradnji s ŽUC Dubrovnik popravili asfalt, obilježili pješački prijelaz i postavili  betonski nosač za buduću svjetlosnu signalizaciju. Nažalost, od signalizacije koja bi nesavjesne vozače upozoravala na potrebu smanjenja brzine, blizinu raskrižja i pješački prijalaz još uvijek nema ništa.

U međuvremenu nesavjesni vozači i dalje ulicom Put Narone u oba smjera testiraju svoja vozila prekoračenjem brzine i za dva puta, pretjecanje započinju tridesetak metara od raskrižja, a na prometno znakovlje uopće se ne obaziru.

Neko vrijeme vozači automobila inozemnih oznaka poštivali su znakove, a danas ih mnogi od njih zanemaruju.

Vrijeme prolazi, opasne vožnje se nastavljaju a signalizacije nema. Stanovnici Puta Narone strahuju od mogućih prometnih nezgoda s neslućenim posljedicama. Pitaju se – do kada ?

Tekst/Foto: Pero Jakić

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije