Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

BLAGDAN SV. FLORIJANA

JVP Metković i DVD Metković nakon dugo vremena zajedno proslavili blagdan svog zaštitnika

Objavljeno prije

Nakon polaganja vijenaca u čast umrlim i poginulim vatrogascima, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Metković i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Metković, zajednički su, održavanjem pokaznih vježbi i opreme osnovnoškolcima te zajedničkim domjenkom proslavili blagdan sv. Florijana.

U sklopu proslave Metković su počastili i zajedničkim defileom s vatrogasnim vozilima.

Povodom današnjeg blagdana, o proslavi i suradnji JVP-a i DVD-a, razgovarali smo s v.d. zapovjednika JVP-a Metković Ivanom Kuranom te zapovjednikom DVD-a Metković Stipicom Bebićem.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ivan Kuran rekao je da se današnjim aktivnostima htjelo pokazati da, što se požara tiče, građani mogu mirno spavati.

– Najprije želim pozdraviti i čestitati svim vatrogaskinjama i vatrogascima njihov dan, blagdan sv. Florijana. Ispred škola smo pokazali vježbe i kroz grad održali defile, u suradnji s DVD-om, naravno. Pokazali smo djeci automobile i opremu koju posjedujemo, pokazali ljudima da mogu mirno u gradu spavati te da su sigurni i da smo mi spremni za protupožarnu sezonu koja slijedi – rekao je Kuran.

Kazao je da se stanje s vozilima i opremom JVP-a, kao i u odnosima s DVD-om, polako vraćaju u stanje od prije četiri-pet godina.

– Što se tiče vozila, [nakon primopredaje vlasti] bila su zatečena u katastrofalnom stanju. Vozila nisu bila održavana, automobil nije mogao proći tehnički, pa onda dok nađeš dijelove, popraviš… to su dosta stara auta. Ali, uglavnom, evo, polako sve vraćamo u normalu opremamo i auta i ljude kojima pet godina ljudima niti jedan kombinezon nije kupljen – rekao je Kuran.

Stipica Bebić rekao je da s novom upravom u JVP-u vatrogasci mogu, bez obzira na to bili profesionalni ili dobrovoljni, zajedno pomagati u potrebi.

– Ovo je prva proslava koju zajedno slavimo nakon nekog vremena, odradili smo zajedničku vježbu u osnovnoj školi i nastavljamo proslavu i zahvaljujem i čestitam kolegama iz JVP-a i DVD-a  blagdan svetog Florijana. JVP je s jednom krivom politikom prema DVD-u nastupio dolaskom jednih od zapovjednika. Mjenjalo ih se par, a zadnje četiri godine JVP je imao strašni maćehinski odnos prema DVD-u. S novom upravom u JVP-u dolazimo do onoga do čega jesmo, da smo mi vatrogasci, bez obzira na to bili profesionalni ili dobrovoljni, da smo svi jedno i da nastupamo kao jedno i da pomažemo ljudima u njihovim potrebama – rekao je Bebić.

Svim djelatnicima JVP-a Metković i DVD-a Metković uredništvo Metkovic NEWs-a čestita blagdan sv. Florijana i želi mirnu i sigurnu nadolazeću sezonu!

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije