Ostanimo u kontaktu

DUHOVNA OBNOVA

Jerihonsko bdijenje od večeras u župnoj crkvi sv. Ilije proroka u Metkoviću

Objavljeno prije

Jerihonsko bdijenje je izloženje Presvetog Oltarskog Sakramenta u trajanju od 7 dana i 7 noći bez stanke s točno određenom namjerom.

Župa sv. Ilije proroka organizira Jerihonsko bdijenje od 7. kolovoza do 14. kolovoza 2020. u svrhu duhovne obnove obitelji i župe.

Svakoga dana, od početka Jerihonskog bdijenja 7. kolovoza u 20 sati do njegovog završetka u 20 sati 14. kolovoza, bit će bez prestanka izložen Presveti Oltarski Sakrament u crkvi sv. Ilije Proroka.

Osim toga, odvijat će se i dodatni sadržaj u župnoj crkvi sv. Ilije:

  • u 15 sati – Krunica Božanskom milosrđu
  • 17.00 – 18.30 – čitanje sv. Pisma uz pokorničko bogoslužje (prilika za sv. ispovijed)
  • 18.30 – 19.45 – klanjanje koje predvodi svećenik uz pjevanje i molitvu
  • 19.45 – 20.00 – devetnica Velikoj Gospi
  • 20.00 – 20.30 – sv. misa
  • 21.00 – 24.00 – čitanje sv. Pisma

U sklopu ove duhovne obnove, 8. kolovoza u 20 sati misno slavlje voditi don Damir Stojić, župnik Župe Duha Svetoga (Sveta Mati Slobode na Jarunu), a pjevanje će predvoditi članovi benda Božja Pobjeda.

MANDARINE U VUKOVAR, JABUKE U DUBROVNIK

U luci Gruž podijeljena donacija Vukovarsko-srijemske županije

Objavljeno prije

Donacija Vukovarsko-srijemske županije od deset tona jabuka podijeljena je u četvrtak u dubrovačkoj luci Gruž socijalnim i zdravstvenim ustanovama te dobrotvornim udrugama s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Župan Nikola Dobroslavić izjavio je ovom prilikom kako je riječ o prijateljskoj gesti Vukovarsko-srijemske županije koja na taj način uzvraća tradicionalnu donaciju mandarina od strane Dubrovačko-neretvanske županije.

– Mi njima kao prijateljskoj i partnerskoj županiji već jedanaest godina šaljemo donaciju mandarina, a oni nama već treću godinu šalju donaciju jabuka. Još jednom je potvrđeno naše prijateljstvo, a proslijedili smo donaciju svima za koje smo procijenili da će im dar biti drag i ovo je još jedan način za povezati dva kraja Republike Hrvatske, – rekao je Dobroslavić.

Podsjetimo, u utorak je u Vukovaru podijeljeno šesnaest tona mandarina, što je tradicionalna donacija Dubrovačko-neretvanske županije već jedanaestu godinu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije