Ostanimo u kontaktu

STARIJI MORAJU POSTATI ODGOVORNIJI U ODNOSU PREMA MLADIMA

Jer li u nastavi na daljinu moguće varanje prilikom ispitivanja?

Objavljeno prije

Profesorica Bosiljka Vidović Kordić iz zagrebačke Veterinarske škole želeći prilikom provjeravanja znanja učenika u nastavi na daljinu, a kako bi spriječila „šaptanje“ sa strane, tražila je od učenika da pokriju glavu ručnikom !

Roditelji učenika požalili su se ravnateljici škole, Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Agenciji za odgoj i obrazovanje, a Samostalni sektor prosvjetne inspekcije također je zaprimio pritužbu roditelja.

Prvo će se tražiti očitovanje ravnateljice, a onda će slijediti novi koraci. Reagirao je i Sindikat Preporod , koji smatra da će mnogi osuđivati profesoricu, ali se nitko se neće zapitati kako se profesor treba ponašati i što mora učiniti u situaciji kada učenik zloupotrebljava mogućnost odgovaranja na daljinu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na to pitanje, smatraju brojni prosvjetni radnici za sada nema odgovora, a odgovore ne daju do sada poznate pedagoške ili didaktičke metode.

Pitanje svih pitanja trebaju li nastavnici prešućivati probleme i ocijeniti učenike ocjenama koje nisu odraz njihova stvarnog znanja, ili izmišljati nove metode kako bi se učenike ocjenjivalo sukladno količini usvojenog znanja.

Čini se da bi bilo razumno učenike nakon nastave na daljinu ispitivati ili testirati u školama, ali su za to potrebne zakonske promjene .

U vrijeme pandemije nikome nije lako, ni roditeljima, ni učenicima ni nastavnicima. Osim toga ne čekaju svi učenici pomoć sa strane jer ogromna većina učenika želi imati znanje i to znanje prezentirati radi ocjenjivanja, i ne samo radi ocjena nego i zbog usvajanja sadržaja kako bi mogli nastaviti svoje školovanje bez praznina u znanju.

Inače, emocionalni problemi i problemi u ponašanju koji su pogađali prije pandemije nešto manje od petine djece i mladih, sada se javljaju u gotovo trećine stanovništva, što je svakako povratni efekt epidemioloških mjera.

To bi trebalo potaknuti javno zdravstveno preventivno djelovanje , a ne samo povećavati razinu zabrinutosti koja nikome neće pomoći, a najmanje onim kojima je pomoć najpotrebnija.

Zbog izvanrednih okolnosti u proteklih godinu dana zbog pandemije, stručnjaci naglašavaju da je ove godine više nego ikad potrebno preventivno djelovanje, a uz to i nova doza optimizma, ali i strateško planiranje.

Sve to važno je kako bi oporavak nakon pandemije bio što bezbolniji za djecu, mlade i njihove obitelji.

Mladima nakon stalnog „bombardiranja“ informacijama o bolesti i krizi nedostaje osjećaj sigurnosti. Zato odrasli moraju biti odgovorniji u pojašnjavanju novonastalih problema , šaljući poruke nade i ohrabrenja.

20 GODINA LIJEPIH USPOMENA

NAGRADNA IGRA Motel Lav buduće mladence vodi na romantičan vikend

Objavljeno prije

Ljubav nas spaja još od 6. listopada 2001. godine. U ovih 20 godina mnogo toga smo prošli zajedno, doživjeli smo lijepe trenutke, stvorili neizbrisive uspomene, slavili početke najljepših ljubavnih priča. Sve ove godine osluškujemo potrebe naših gostiju, a sudeći po reakcijama, stvorili  smo ugodnu atmosferu i kvalitetnu uslugu koja za nas predstavlja najbitniji kriterij. U takvom tonu želimo nastaviti i u budućnosti, zajedno s vama.

Povodom 20. rođendana organizirali smo i nagradnu igru na našim društvenim mrežama u kojem poklanjamo romantični vikend za buduće mladence, u nastavku ovoga teksta možete pronaći upute za sudjelovanje.

Motel Lav se nalazi uz prometnicu između Čapljine i Metkovića. Raspolaže s dvije moderno opremljene svečane dvorane. Velika svečana dvorana namijenjena je za proslavu vjenčanja u jedinstvenom ugođaju. Posebna pozornost je uložena u svaki detalj kako bi vjenčanje prošlo bezbrižno i radosno.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U drugoj, manjoj svečanoj dvorani, organiziraju se manje proslave prilagođene željama i potrebama gostiju. Ovaj prostor i ljubazno osoblje će učiniti da se ugodno osjećate.

Organizacija vjenčanja kao i drugih svečanosti zasigurno će ostati u lijepom sjećanju vama i vašim uzvanicima!

Motel Lav posjeduje i opremljene smještajne jedinice. Bilo da putujete poslovno, turistički ili nekom drugom prigodom, Motel Lav pruža potpunu ugodu za vrijeme vašeg boravka.

Ako ste odlučili uploviti u bračne vode ili organizirati neku drugu svečanost, a pri tome tražite vrhunsku kvalitetu i pristupačnu cijenu, pronađite sve što trebate na jednom mjestu, u Motelu Lav.

Detalje o nagradnoj igri pogledajte OVDJE.
Pratite nas i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.
Kontakt: +387 63 408 312

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije