Ostanimo u kontaktu

NAJAVA

Jedinstveni duo ‘Bow VS Plectrum’ nastupa u srijedu na terasi AM Narona u Vidu

Objavljeno prije

U srijedu, 17. srpnja na terasi Arheološkog muzeja Narona održat će se koncert dua Bow VS Plectrum s početkom u 21 sat.

Projekt Bow vs Plectrum, nešto jedinstveno na hrvatskoj i svjetskoj glazbenoj sceni, a iza kojeg stoje Filip Novosel na tamburi i Tihomir Hojsak na kontrabasu. Projekt je to koji je u glazbenom smislu fuzija različitih stilova, odnosno kombiniraju jazz, etno/world music, klasičnu glazbu i druge stilove, a konačni rezultat je fantastičan. Debi album je bio pravi proboj na sceni, ne samo hrvatskoj nego i svjetskoj, pa ih put vodi u Ameriku, a nedavno i u Kinu gdje su njihovim performansom mnogi bili oduševljeni.

Djelo ovoga instrumentalnoga dvojca prepoznat je na svjetskoj razini, nastupili su u Kini i Sad-u, a čekaju ih i nastupi u Australiji. Svirali su s vrhunskim glazbenicima kao što su Vlatko Stefanov­ski i Zlatan Stipi­šić Gibonni. U nakladi Aquarius Re­cordsa su objavili svoj drugi st­u­dijski al­bum Strings Only snimljen u suradnji s gudačima Zagreba­čke filharmonije. Prvijenac Bow vs Plectrum objavljen u travnju 2016. donio je osvježenje na hrvatsku i svjetsku instrumentalnu etno scenu tako sa su obi­šli cijelu Hrvatsku, svirali u BiH, Srbiji i Sloveniji, Austriji, Italiji i Belgiji, odsvirali američku turneju s koje su se vra­tili s priznanjem od američk­o­ga kongresa i kalifornijskoga senata, a nedavno su ostvarili i sjajan uspjeh u Kini.

Duo je nominiran u kategorijama za najbolju instrumentalnu izvedbu za skladbu Mista Dance, na kojoj gostuje legendarni Vlatko Stefanovski, zatim u kategoriji najbolji album instrumentalne glazbe, pa najbolja jazz izvedba za skladbu Donna Lee u suradnji s Matijom Dedićem, dok je album nominiran i za najbolju produkciju koju potpisuje Filip Vidović.

– Znali smo da nas struka cijeni, ali uz ovakvu konkurenciju ove nominacije dobivaju još više na vrijednosti i zato se od srca zahvaljujemo svima koji su svoj glas dali nama. Za debitantski album dobiti četiri nominacije… to se ne događa svaki dan – rekao nam je u razgovoru Tihomir Hojsak.
Ove godine Hojsak & Novosel u suradnji s Vlatkom Stefanovskim za izvedbu Divji cvit Zlatana Stipišića Gibonnija nadmašili su konkurenciju i dobili Porina

– Vrlo smo sretni zbog ove nagrade. Nakon šest nominacija, u naše vitrine konačno je sletio i kipić. Iskreno, bili smo iznenađeni da smo u konkurenciji s 2Cellos i Igorom Geržinom baš mi osvojili Porina, ali to je valjda tako – nagrada dođe kad joj se najmanje nadaš. Htjeli bismo ovim putem posebno se zahvaliti Vlatku Stefanovskom koji je gostovao na ovoj izvedbi, Gibonniju koji je napisao prekrasnu pjesmu i cijelom našem timu. Hvala i našim obiteljima te naravno našim fanovima – rekao je Hojsak.

Hojsak & Novosel snimili su album Perle na kojemu se nalaze Gibonnijeve pjesme u drugačijoj izvedbi – kombinaciji tambure i kontrabasa. Album je osvojio srca publike i brojne pozitivne kritike. Po svemu sudeći, ovaj dvojac ima sjajnu karijeru pred sobom.

Zato dođite na terasu AM Narona u Vidu 17. srpnja s početkom u 21 sat i uživajte u ovom ne tako uobičajnom duetu.

LJUBITELJI VW VOZILA DOŠLI NA SVOJE

Počeo četvrti VW Meet Metković

Objavljeno prije

Jučer, 24. kolovoza počeo je 4. VW Meet Metković u organizaciji VW Team Metković.

Najprije je održano natjecanje u db exhaustu (benzin i diesel), a potom su počela i ocjenjivanja za najniže vozilo susreta (static i zrak), German style, nabolji oldtimer susreta i auto susreta (interior, exterior, motorni prostor…).

Danas, drugoga dana susreta, sudionici se okupljaju ispred Lidla te u koloni prave đir po gradu i kreću prema Kominskom ušću gdje će biti organizirana kava, roštilj, piće…

 

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije