Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

Javni poziv za pomoć pri nabavci školskog pribora i radnih materijala za osnovnoškolace traje do 18. rujna

Objavljeno prije

Kao što su mnogi već upoznati, u tijeku je Javni poziv za ostvarivanje prava na pomoć pri nabavci školskog pribora i radnih materijala učenicima osnovnih škola. Podsjećamo da javni poziv traje do 18. rujna i ovim putem pozivamo sve roditelje/skrbnike koji već nisu, da podnesu Zahtjev za ostvarivanje ovog prava na sufinanciranje.

Napominjemo, kako su sredstva u Proračunu Grada Metkovića za 2020. godinu planirana u iznosu od 500.000,00 kuna, odnosno sredstava ima i više nego dovoljno za sve učenike osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Metkovića. Svi koji ispunjavaju uvjete propisane javnih pozivom i pravovremeno podnesu zahtjev, ostvarit će pravo na sufinanciranje nabavke školskog pribora i radnih materijala u iznosu od 300,00 kuna.

Zbog mnogobrojnih upita što je prihvatljiv trošak, ističemo kako su prihvatljivi troškovi nabavke sljedeći:
– Školske torbe
– Pernice
– Opele
– Naljepnice
– Cijelog pribora koji je nužan za pohađanje likovne kulture (drvene bojice, flomasteri, tempere, plastelin, tuš i nalivpera, vodene bojice…)
– Likovna mapa
– Zbirke i vježbenice koje nisu osigurane od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Dubrovačko-neretvanske županije.
– Bilježnice, kajdanke, olovke, kemijske, korektor, oštrilo, gumice za brisanje, ljepilo, pribor za tehničku kulturu, geometriju i sl.

Ukoliko građani imaju neki upit, neka se obrate na mail prijave@metkovic.hr, ili pozivom na broj 020/681-395 i traže Odsjek za proračun, računovodstvo i financije.

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO

Održana serija radionica ”Predstavljanje koncepta pametnih sela i poticanje inovacija u ruralnim područjima”

Objavljeno prije

U sklopu Poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizirao je interaktivne radionice Predstavljanja koncepta pametnih sela i poticanja inovacija u ruralnim područjima u Konavlima (25.11.20220.), u Stonu (26.11.2020.), te u Pločama (27.11.2020.).

Depopulacija i izumiranje sela jedan je od velikih izazova u današnje vrijeme te je njegovo rješavanje od strateške važnosti za cijelu Europu. Kao novi koncept razvoja ruralnih područja nemeću se „pametna sela“ – zajednice u ruralnim područjima koje koriste inovativna rješenja za poboljšanje svoje otpornosti, nadograđujući se na lokalne snage i mogućnosti. Neke od strategija pametnih sela za bolje iskorištavanje resursa i poboljšanje kvalitete života svojih stanovnika su razvoj poljoprivrednih praksi te očuvanje biološke raznolikosti. Podloga za takav razvoj je ekološka proizvodnja uz poštivanje smjernica Zajedničke Poljoprivredne politike (ZPP).

Radionice “Predstavljanje koncepta pametnih sela i poticanje inovacija u ruralnim područjima” održao je prof.dr.sc Davor Škrlec, redoviti profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstvo te zastupnik u Europskom parlamentu za mandatno razdoblje 2014 – 2019. godine. Poseban naglasak pridan je obnovi i razvoju ruralnih područja, te procesima tranzicije i digitalizacije. Te je kao primjer dobre prakse u Republici Hrvatskoj, Anita Flajšlik predstavila tvrtku Agrivi d.o.o, s posebnim naglaskom na važnost inovacija u poljoprivrednoj proizvodnji.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije