Ostanimo u kontaktu

POVODOM DANA POLICIJE

Javne pohvale za Suzanu Zovko (PP Metković), Ivana Utovca i Matka Radića (PGP Metković)

Objavljeno prije

Sv. Mihovil - Dan policije

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku i polaganja cvijeća na grobovima poginulih pripadnika policije, jučer, 27. rujna, položeni su vijenci i zapaljene su svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Molitvu je predvodio policijski kapelan don Ivo Borić koji je, čestitajući blagdan zaštitnika sv. Mihovila, zahvalio policijskim službenicima za sve što čine slijedeći sv. Mihovila u obrani dobra od zla.

Uz predstavnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstva Županije dubrovačko-neretvanske, Grada Dubrovnika i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Na prigodnoj svečanosti u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj načelnik Tonći Radibratović obratio se uvaženim gostima i djelatnicima te se u uvodnom dijelu govora prisjetio 43 poginula branitelja ove Policijske uprave koji su svoje živote položili na oltar Domovine.

Istaknuo je trend pada kriminaliteta i u ovoj godini kada je na području naše Policijske uprave zabilježeno 20% manje kaznenih djela nego je to bilo prošle godine, uz istovremeno zadržavanje visokog postotka ukupne razriješenosti kaznenih djela koja ove godine iznosi 80,6%, što je daleko iznad državnog prosjeka.

Naglasio je da ove godine bilježimo i daleko najmanji broj teških krađa, te da smo jedino područje u Republici Hrvatskoj gdje nije zabilježeno niti jedno kazneno djelo razbojništva.

Kazao je i da je jedan od glavnih prioriteta u radu ove PU smanjenje broja prometnih nesreća sa posljedicom smrtnog stradavanja, gdje smo ove godine zabilježili smanjenje od 40%, kao i pad broja prometnih nesreća s posljedicom teškog tjelesnog ozlijeđivanja za 13%.

Osvrčući se na turističku sezonu, istaknuo je kako je ovogodišnja turistička sezona u sigurnosnom smislu protekla bez ijednog incidenta i da je, pored sve većeg broja turista, broj prekršaja protiv javnog reda i mira već godinama u kontinuiranom padu.

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Dubrovnik često proglašavan jednom od najsigurnijih turističkih destinacija, što je važno ne samo nama i našim sugrađanima već i cjelokupnoj Hrvatskoj.

Posebno se zahvalio svakom policijskom službeniku i djeletniku Policijske uprave te rukovoditeljima bez čijeg truda i zalaganja nebismo ostvarivali ovako zapažene rezultate. Zahvalio se i cjelokupnoj lokalnoj zajednici i njenim institucijama s kojima godinama uspješno surađujemo.

Svoje obraćanje prisutnima načelnik Radibratović završio je čestitkom Dana policije svim policijskim službenicima naglasivši kako je sigurnost građana naš najvažniji zadatak i obaveza.

Zbog iznimnih rezultata rada i zalaganja načelnik Policijske uprave Tonći Radibratović javno je pohvalio 15  policijskih službenika a to su: Marijana Bokun, Stijepo Kljunak, Slađan Dodig iz Policijske postaje Dubrovnik, Tonći Volarević iz Policijske postaje Ston, Robert Majnović i Tomislav Puškarić iz Policijske postaje Gruda, Ivan Barić iz Policijske postaje Korčula,Suzana Zovko iz Policijske postaje Metković, Antonio Rakušić iz Policijske postaje Ploče,Ivan Utovac i Matko Radić iz Postaje granične policije Metković, Ivica Maleš iz Postaje pomorske policije Dubrovnik i Nikola Orak, Dario Bajn i Marko Belec iz Postaje prometne policije Dubrovnik

Obilježavanje Dana policije nastavlja se i na sam dan Sv. Mihovila, u četvrtak, 29. rujna, kada će se u Sportskoj dvorani u Dubrovniku održati malonogometni turnir i natjecanje u stolnom tenisu između ekipa ove Policijske uprave.

Istog dana, u crkvi sv. Mihajla u Lapadu,  održat će se svečano misno slavlje s početkom u 10 sati.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije