Ostanimo u kontaktu

SVEČANA PROSLAVA

Javna vatrogasna postrojba Metković proslavila 20 godina postojanja

Objavljeno prije

Javna vatrogasna postrojba Metković svečanim domjenkom i dodjelom priznanja proslavila 20 godina svog postojanja.

Prije točno 20 godina 11 djelatnika tadašnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva Metković prešlo je u profesionalce, u Javnu vatrogasnu postrojbu Metković, koja se od tog dana do danas može podičiti brojnim intervencijama, požarima, prirodnim ili ljudskim nesrećama na širem području doline Neretve pa i regije.

Svojim prisustvom i prigodnim govorima proslavu su uveličali župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i njegova zamjenica Žaklina Marević, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan te glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Dodijeljena su i prigodna priznanja, kako istaknutim vatrogascima tako i njihovim čelnicima koji su je vodili od osnutka postrojbe.

Proslava je nastavljena uz druženje i prigodni domijenak, a mi vam donosimo izjavu zapovijednika JVP Metković, Jure Pilja te kratku foto-galeriju.

Ovaj svečani trenutak smo prenosili uživo, možete ga pogledati cijelog na našoj fb stranici Metković NEWS.

 

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom u županiji, dvije ženske osobe iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam slučajeva zaraze COVID-19 infekcijom. Riječ je o jednoj muškoj i dvije ženske osobe osobe iz Dubrovnika (za dvije osobe utvrđena epidemiološka veza), dvije ženske osobe iz Metkovića, jednoj muškoj osobi iz Konavala te jednoj ženskoj osobi iz Župe dubrovačke. S obzirom na nove upute HZJZ o skraćivanju samoizolacije u pojedinim slučajevima, danas je povećan broj izliječenih osoba, njih 32. Riječ je o 14 osoba iz Dubrovnika, pet iz Ploča, četiri iz Metkovića, tri iz Župe dubrovačke, dvije iz Konavala, dvije iz Vela Luke, jedna iz Korčule te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 20 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru tri osobe. Od početka pandemije analizirano je 13 186 uzorka.

U samoizolaciji se nalazi 435 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđen nijedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 80 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije