Ostanimo u kontaktu

OPĆINA KULA NORINSKA

Javna rasprava o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja poduzetničke zone Nova sela II

Objavljeno prije

Općina Kula Norinska objavljuje javnu raspravu (javni uvid i javno izlaganje) o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja poduzetničke zone Nova Sela II.

 javni poziv za prikupljanje prijedloga za izmjenu Prostornog plana te se pozivaju svi zainteresirani mještani Općine Kula Norinska, privatni i pravni subjekti da dostave Prijedlog za izradu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Kula Norinska.

Rok za dostavu prijedloga je 30 dana, a zahtjeve možete podnijeti svakog radnog dana na adresu:

Općina Kula Norinska, Rujnička 1, 20341 Kula Norinska

Izvor: Općina Kula Norinska

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U palači Ranjina potpisan sporazum o zajedničkoj javnoj nabavi za tisuću metara brane protiv onečišćenja mora uljnim derivatima

Objavljeno prije

U palači Ranjina u ponedjeljak upriličeno je svečano potpisivanje Sporazuma o provedbi postupka zajedničke javne nabave za opremu za sprječavanje i sanaciju onečišćenja mora uljnim derivatima – plutajućih brana s opremom za potrebe Dubrovačko-neretvanske županije i pojedinačnih naručitelja.

Uz župana Nikolu Dobroslavića ugovore su potpisali i predsjednik Uprave ACI d.d. Kristijan Pavić, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo, ravnatelj ŽLU Korčula Vedran Leleković, ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antun Banovac, ravnatelj ŽLU Dubrovnik Željko Dadić, zamjenik Općine Orebić Kristian Kapiteli, dok će sporazum s Općinom Trpanj biti naknadno potpisan.

Potpisivanju su nazočili i zamjenik župana Joško Cebalo, v.d. pročelnika za komunalne poslove i zaštitu okoliša Miho Baće i v.d. pročelnika za gospodarstvo i more Ivo Klaić.

Župan Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako je riječ o još jednom koraku u podizanju razine sigurnosti i spremnosti kod intervencija na moru.
– Ovdje se radi o dogovoru da se provede zajednička javna nabava u iznosu od milijun i 40 tisuća kuna kako bi nabavili oko tisuću metara brane koja će biti raspoređena u svakog od dionika, ali će se moći upotrijebiti kao jedinstvena brana. Naše službe se sve bolje pripremaju za takve intervencije, nabavili smo novi vatrogasni brod, Grad Dubrovnik također nabavlja jedan brod. Mi trenutno imamo dva ugovora za takve intervencije, jedan za naš brod u Pločama, a drugi s tvrtkom CIAN, – rekao je župan.

V.d. pročelnika za komunalne poslove i zaštitu okoliša Miho Baće istaknuo je kako se prikupljanje svih sredstava očekuje do 30. svibnja nakon čega kreće postupak javne nabave.

Predsjednik Uprave ACI d.d. Kristijan Pavić u ime ostalih potpisnika rekao je kako je iznimno zadovoljan jer se na ovaj način zajedničkim snagama pomaže zaštititi naše more i obalu, a time i glavnu gospodarsku granu – turizam.

Nastavi čitati

Najčitanije