Ostanimo u kontaktu

NAPREDOVANJE U ZVANJU

Izvrsnost učitelja i nastavnika iz metkovskih škola

Objavljeno prije

Promocija 516 mentora i savjetnika održat će se u petak u Zagrebu, a među njima je i 12 učitelja, stručnih suradnika i profesora iz osnovnih i srednjih škola iz Metkovića

U Zagrebu će se 26. travnja (petak) održati svečana promocija 516 učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanja mentora ili savjetnika, a u skladu s Pravilnikom o napredvanju u osnovnim i srednjim školama te u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Među 516 zaslužnika, nalazi se i 12 odgojno-obrazovnih djelatnika iz osnovnih i srednjih škola iz Metkovića, od kojih su mnogi ta zvanja stekli ranije, a u petak će biti ponovno izabrani, odnosno njihova zvanja će biti potvrđena.

Spoznaja da je u drugoj ovogodišnjoj promociji i 12 djelatnika iz škola u Metkoviću, mora obradovati i djelatnike i njihove kolege, ali i učenike i roditelje.

Prema Pravilniku  o napredovanju u oba zvanja odgojno obrazovni djelatnici biraju se na pet godina, a u isto zvanje mogu biti ponovo izabrani. Osim titule oni će dobivati i veću plaću, ali će se povećati i njihove obveze jer će obavljati poslove stručno – pedagoškog nadzora, mentorstva pripravnicima, stručnog usavršavanja i druge.

Evo i imena metkovskih učitelja, nastavnika i stručnih suradnika koji će biti promovirani.

Iz Osnovne škole Stjepana Radića zvanje savjetnika dobit će Dajana Antunović, učiteljica njemačkog jezika i Snježana Nikolić stručni suradnik savjetnik.

Iz Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića to su:

Marinka Jurković, učiteljica hrvatskog jezika u zvanje savjetnika, Božidar Lovrić učitelj povijesti u zvanje mentora, Nino Šešelj učitelj TZK u zvanje savjetnika i Ljupka Sršen Gutić učiteljica glazbene kulture u zvanje učitelja mentora.

Iz Gimnazije Metković biti će promovirani:

Antonela Dragobratović nastavnica kemije u zvanje profesor savjetnik, Ljiljana Jelčić, nastavnica matematike u zvanje profesor savjetnik, Ljubica Jerković nastavnica matematike u zvanje profesor savjetnik, Gordana Nikolić nastavnica engleskog jezika u zvanje profesor savjetnik, Lidija Puljan nastavnica hrvatskog jezika u zvanje profesor savjetnik te Ivanka Ujdur nastavnica hrvatskog jezika u zvanje profesor savjetnik.

Svim predloženima za napredovanje u zvanju (ili potvrdu dosadašnjeg zvanja) iskrene čestitke.

HRVATSKA VOLONTIRA 2019.

Prijavljeno preko 200 volonterskih aktivnosti!

Objavljeno prije

Danas,  22. svibnja,  počinje manifestacija koja će i ove godine okupiti brojne pojedince i organizacije, a sve u cilju izgradnje bolje i snažnije zajednice!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri i brojne organizacije koje uključuju volontere i ove godine pružaju priliku građanima da se uključe u volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

Manifestacija Hrvatska volontira ove se godine održava od 22. do 25. svibnja, a cilj joj je ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.  Upravo to naglašava i tema ovogodišnje, devete po redu manifestacije, koja glasi: Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti“ .

Volontiranjem utječemo i doprinosimo stvaranju humanije i aktivnije zajednice te sretnijeg i zdravijeg društva koje prihvaća, uključuje i cijeni različitosti među svojim pripadnicima. Kroz volontiranje društvo u cjelini raste i obogaćuje se. Osim toga, brojna znanstvena istraživanja potvrđuju da nas volontiranje čini sretnijima, zdravijima i snažnijima.

Popis svih volonterskih aktivnosti koje će se održati u sklopu manifestacije možete pronaći na sljedećoj poveznici, te vas pozivamo da pronađete aktivnost koja vas inspirira, učinite nešto dobro za sebe i druge i zavolontirate se u manifestaciji Hrvatska volontira!

Događanja u Metkoviću

U Metkoviću Udruga Otac Ante Gabrić 25. svibnja s početkom u 9 sati organizira radionicu i druženje djece, mladih i starijih na temu Nešto staro za nešto novo, na kojoj sudjeluje 10 volontera. Radionica će trajati do 13 sati.

I ovogodišnjom manifestacijom želimo povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključu svi pripadnici društva. Pridružite nam se!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva (HCRV) od 2011. godine organizira manifestaciju pod nazivom Hrvatska volontira koja se održava na nacionalnoj razini svake godine krajem svibnja. U manifestaciju se uključuje velik broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koji kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promoviraju volontiranje. Hrvatska volontira 2018. okupila je 181 organizatora volontiranja koji su u 70 gradova i općina proveli 288 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 4.218 volontera poklonilo je 22.226,5 volonterskih sati svojim zajednicama.

Nastavi čitati

Najčitanije