Ostanimo u kontaktu

OPĆINA KULA NORINSKA

Izrada stručne podloge za integralnu zaštitu ruralnih krajolika i održivi razvoj turizma u klasteru Neretva

Objavljeno prije

U utorak, 7. svibnja Općinu Kula Norinska posjetili su predstavnici Zavoda za prostorno uređenje DNŽ, DUNEA-e i tvrtke APE doo na temu Izrade stručne studije za integralnu zaštitu ruralnih krajolika Neretve u sklopu EU projekta CO-EVOLVE.

Cilj ovog projekta je identificiranje, razvijanje i valoriziranje napuštenih sela i zaseoka na području općine Kula Norinska i cijele Neretve.
Tom prigodom su načelnik Općine Kula Norinska Nikola Krstičević i spomenuti predstavnici obišli područje “Kuća” u Desnama, a naglasak je stavljen i na područje Borovaca i Novih Sela.

VINOGORJE KOMARNA

Varteksov ‘nesavršeni muškarac’ don Marino Ninčević posjetio Vinariju Terra Madre

Objavljeno prije

U četvrtak je Vinariju Terra Madre u Komarnoj posjetio don Marino Ninčević, 13. Varteksov ‘nesavršeni muškarac’.

Don Marino je svećenik, znanstvenik, pedagog, filozof, teolog, profesor na Sveučilištu u Zagrebu, misionar u Africi… Trenutno u Zambiji gradi đački i studentski dom kako bi se siromašna djeca i mladi mogli školovati. Nedavno je objavio zapaženo znanstveno djelo-knjigu ‘Kognitivna kibernetika – Računska racionalnost misaonih sustava’.

Don Marino je javnosti postao poznat kad ga je modna kuća Varteks izabrala za jednog od svojih manekena, odnosno istaknutih javnih ličnosti koji nastupaju pod egidom ‘nesavršenih muškaraca’.

– Čast nam je da je ovaj ‘nesavršeni muškarac’ posjetio našu savršenu vinariju Terra Madre i da je pristao pozirati s našim vinima, – ističu iz Vinareije Terra Madre.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije