Ostanimo u kontaktu

SVJETSKI DAN HIPERTENZIJE

Izmjerite krvni tlak i educirajte se o zdravim životnim navikama u svim Ljekarnama Draženović

Objavljeno prije

Svjetski dan hipertenzije 2018

Svjetski dan hipertenzije obilježava se 17. svibnja 2018. godine širom svijeta, a ovogodišnja tema je Know Your Numbers – “Znaj svoje brojke”.

Visok krvni tlak je najveći rizični faktor za razvoj moždanog udara, srčanog udara, bolesti bubrega i drugih krvožilnih komplikacija. Prema podacima Međunarodnog društva za hipertenziju (International Society of Hypertension, ISH) i Svjetske lige za hipertenziju (World Hypertension League, WHL), čak 10 milijuna života godišnje je izgubljeno zbog visokog krvnog tlaka. Dobra vijest je da se ove smrti mogu spriječiti!

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Hipertenzija se naziva i “tihi ubojica” jer često ne uzrokuje simptome koji bi upozoravali osobu da nešto nije u redu. Iz tog razloga čak 50% ljudi koji imaju visok krvni tlak nisu toga svjesni. S druge strane, od ukupnog broja osoba koji znaju da imaju visok krvni tlak 50% se ne liječi, a od onih koji se liječe 50% ne uspijeva postići ciljne vrijednosti tog tlaka. Iz toga proizlazi da samo 25% osoba sa hipertenzijom uz terapiju ima dobro kontroliran krvni tlak.

Obilježavanje ovog dana ima za cilj povećati svijest o povišenom krvnom tlaku i rizicima koje on uz sebe nosi!

U četvrtak, 17. svibnja 2018. godine, u periodu od 9 do 11 sati mjerit ćemo krvni tlak i educirati o zdravim životnim navikama u svim Ljekarnama Draženović!

Mjerenje krvnog tlaka je usluga koju svakodnevno pružamo u svojim ljekarnama, a povodom Svjetskog dana hipertenzije podržat ćemo inicijativu Svjetske lige za hipertenziju pod nazivom “Svibanj mjesec mjerenja” (May Measurement Month, MMM) te ćemo aktivno mjeriti tlak u svim ljekarnama kroz cijeli mjesec svibanj.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije