Ostanimo u kontaktu

SVJETSKI DAN HIPERTENZIJE

Izmjerite krvni tlak i educirajte se o zdravim životnim navikama u svim Ljekarnama Draženović

Objavljeno prije

Svjetski dan hipertenzije 2018

Svjetski dan hipertenzije obilježava se 17. svibnja 2018. godine širom svijeta, a ovogodišnja tema je Know Your Numbers – “Znaj svoje brojke”.

Visok krvni tlak je najveći rizični faktor za razvoj moždanog udara, srčanog udara, bolesti bubrega i drugih krvožilnih komplikacija. Prema podacima Međunarodnog društva za hipertenziju (International Society of Hypertension, ISH) i Svjetske lige za hipertenziju (World Hypertension League, WHL), čak 10 milijuna života godišnje je izgubljeno zbog visokog krvnog tlaka. Dobra vijest je da se ove smrti mogu spriječiti!

Hipertenzija se naziva i “tihi ubojica” jer često ne uzrokuje simptome koji bi upozoravali osobu da nešto nije u redu. Iz tog razloga čak 50% ljudi koji imaju visok krvni tlak nisu toga svjesni. S druge strane, od ukupnog broja osoba koji znaju da imaju visok krvni tlak 50% se ne liječi, a od onih koji se liječe 50% ne uspijeva postići ciljne vrijednosti tog tlaka. Iz toga proizlazi da samo 25% osoba sa hipertenzijom uz terapiju ima dobro kontroliran krvni tlak.

Obilježavanje ovog dana ima za cilj povećati svijest o povišenom krvnom tlaku i rizicima koje on uz sebe nosi!

U četvrtak, 17. svibnja 2018. godine, u periodu od 9 do 11 sati mjerit ćemo krvni tlak i educirati o zdravim životnim navikama u svim Ljekarnama Draženović!

Mjerenje krvnog tlaka je usluga koju svakodnevno pružamo u svojim ljekarnama, a povodom Svjetskog dana hipertenzije podržat ćemo inicijativu Svjetske lige za hipertenziju pod nazivom “Svibanj mjesec mjerenja” (May Measurement Month, MMM) te ćemo aktivno mjeriti tlak u svim ljekarnama kroz cijeli mjesec svibanj.

Knjiga fra Vjeke Vrčića ‘Neretvanske župe’
Restoran Pizzeria Milano

Najčitanije