Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

DANI IVANA SLAMNIGA

Izložbom ”Tragovima Ivana Slamniga” završena trodnevna manifestacija

Objavljeno prije

IMG_20170703_194656

Sinoćnjom izložbom pod nazivom ”Tragovima Ivana Slamniga” završeni su Dani Ivana Slamniga.

Dani Ivana Slamniga započeli su 24. lipnja 2017., nastupom Gradske glazbe Metković i likovnom kolonijom koja je za cilj imala likovnu interpretaciju djela Ivana Slamniga.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Potom je uslijedila Večer uz Slamniga, koja se održala 1. srpnja u prostorijama Gradske knjižnice u Metkoviću. Tijekom večeri premjerno je izvedena skladba Serenada o ponoć, koju je na stihove pjesme Želja, uglazbio dirigent Damir Smerdel, ravnatelj Opatijskog Komornog Orkestra. Pjesmu su izveli Ivan Vidović, Luka Brečić, Antonijo Dominiković, Lovre Laskać i Marin Dominiković.

Zanimljivo predavanje na temu Makaronština od Držića do Slamniga, održao je Dr. sc. Domagoj Vidović, koji je između ostalog govorio o korištenju elemenata stranih jezika u Slamnigovoj književnosti.  Prof. dr. sc. Antun Lučić s Filozofskoga fakulteta u Mostaru je dao svoj osvrt na Slamnigova djela kroz analizu motiva korištenih u njegovom opusu. Večer je završena uz čitanje poezije i prigodni domjenak.

Posljednji dan su izložene slike i fotografije lokalnih umjetnika, kao rezultat kolonije kojom su Dani Ivana Slamniga započeli. 12 umjetničkih slika i 17 fotografija umjetnika amatera tako su dobile priliku uljepšati Gradski park na jedan dan, a sve u cilju podsjećanja na velikog umjetnika iz našeg kraja. Slike će biti donirane humanitarnim zakladama.

Dani Ivana Slamniga dio su projekta Ivan Slamnig – Povratnik s Mjeseca, kojeg provodi Udruga DOBRA u partnerstvu s Gradskom knjižnicom Metković.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije