Ostanimo u kontaktu

DRUŠTVO PRIJATELJA VRGORSKE STARINE

Izložba povijesnih fotografija i predstavljanje kataloga ‘Od jezera do polja – Izgradnja tunela Krotuša u Vrgorskom polju’ u Vrgorcu

Objavljeno prije

Od jezera do polja (plakat)

Povodom 80. obljetnice izgradnje odvodnog tunela Krotuša kojim je Vrgorsko jezero postalo polje, Društvo prijatelja vrgorske starine će u prostorijama svoje galerije u Vrgorcu (Dom Svete Katarine), 21. studenoga (srijeda), s početkom u 19 sati otvoriti dokumentarnu izložbu fotografija i predstaviti katalog Od jezera do polja – Izgradnja tunela Krotuša u Vrgorskom polju (Jezeru) 1936.-1938. godine, autora Branka Radonića.

 Na izložbi će kroz 38 panela biti prikazano ukupno oko 50 fotografija koje prikazuju radove na izgradnji odvodnog tunela od 1936. do 1938. godine. Uz izložbu će biti predstavljen i dokumentarni katalog izložbe. Nakon Vrgorca izložba će biti postavljena i u okolnim gradovima.

PAZI DA TE NE O’ GREBEN

Koraljko Greben izlaže u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskoga primorja Rijeka

Objavljeno prije

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, u prostoru nekadašnjeg kluba Python, otvorena izložba „Pazi da te ne O’ Greben“ autora Koraljka Grebna, našeg Jelenka Ujdura iz Krvavca.

Uime Muzeja nazočnima se obratila Nikolina Radić Štivić, ravnateljica, o suradnji Muzeja i Udruge za pomoć ovisnicima „Vida” Rijeka govorila je Vana Gović, viša kustosica, a Udrugu za pomoć ovisnicima „Vida” Rijeka predstavila je Greta Grakalić.

O iskustvu stvaranja likovnih radova predstavljenih na izložbi i suradnji s Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja Rijeka govorio je autor Koraljko Greben / Jelenko Ujdur, a izložbu je, u ime osnivača, Primorsko-goranske županije otvorila Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu.

Izložba ostaje otvorena do 8. listopada 2021., a može se razgledati od ponedjeljka do subote od 10 do 14 te nedjeljom od 10 do 13 sati.

Više o izložbi, umjetniku, udruzi “Vida” i Građanskom muzejskom vijeću možete doznati na stranicama Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije