Ostanimo u kontaktu

Prirodoslovni muzej Metković

Izložba akvarela “Pera” autora Ive Donellija

Objavljeno prije

ivo_donelli_deplijan_Page_1350U petak, 17. svibnja s početkom u 11:00 sati u prostoru Ornitološke zbirke Prirodoslovnog muzeja Metković otvara se izložba akvarela „Pera“ autora Ive Donellija.

Ivo Donelli je nadahnut genezom prostora svog rodnog kraja odabrao za motive svojih akvarela ptice s područja Metkovića i njegove okolice. Njegove prijašnje izložbe pokazuju koliko je vezan uz motive rijeke Neretve i močvare. Bogatstvo flore i faune predstavlja neiscrpan izvor inspiracije autoru, kojeg djetinjstvo i odrastanje neraskidivo vežu uz rodni kraj.

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije