Ostanimo u kontaktu

LOKALIZIRAN POŽAR PORED LOKVE

Izgorjelo oko 4 ha bjelogorične šume

Objavljeno prije

U jutarnjim satima požar iznad Glušaca je lokaliziran, a izgorjelo je oko 4 hektra bjelogorične šume.

Požar je nastao kod Lokve zbog udara groma. Pod nadzor stavljen još oko 21 sat te su dežurne ekipe na terenu bile cijelu noć.

U gašenju požara sudjelovalo je oko 50 vatrogasaca s 12 vozila: JVP Metković s 18 vatrogasaca i 5 vozila, DVD Kula Norinska s 3 vatrogasca i jednim vozilom, DVD Metković s 11 vatrogasaca i dva vozila te 15 vatrogasca iz PVJ Čapljina, a na zahtjev županijskog vatrogasnog zapovjednika u vremenu od 19 -20 satu u pomoć su stigle zračne snage, dva Canadaira i jedan airtractor.

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Poznat uzrok požara u Smokvici

Objavljeno prije

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula tri osobe u dobi od 63, 74 i 42 godine osumnjičeni su za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sumnjiče se da su tijekom poslijepodnevnih sati u subotu, 4. ožujka, spaljivali korov i nisko raslinje na predjelu Smoline u općini Smokvica, kada je došlo do nekontroliranog širenja vatre i požara koji je pod nadzor stavljen 6. travnja, a u čijem gašenju je sudjelovalo oko 60 vatrogasaca.

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Podsjećamo građane da je na snazi zabrana paljenja vatre na otvorenom prostoru koju odluku je donijela Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije