Ostanimo u kontaktu

STUDENTI DOLINE NERETVE

Izazovi budućeg strateškog razvoja doline Neretve

Objavljeno prije

usdn-skupStručni skup “Izazovi budućeg strateškog razvoja doline Neretve” je prvi interdisciplinarni projekt ove vrste organiziran od strane studenata iz doline Neretve koji su svjesni velikog značaja i potencijala našeg zavičaja, kako za Dubrovačko-neretvansku županiju, tako i za cijelu Republiku Hrvatsku.

S obzirom na činjenicu da je Dubrovačko-neretvanska županija peta najrazvijenija županija u Republici Hrvatskoj smatramo veoma važnim upoznati studente sa svim mogućnostima koje ona pruža svojim geografskim položajem i biološkom raznolikošću te im ukazati i na veliki razvojni potencijal koji posjeduje.

Iz tog će razloga Udruga studenata doline Neretve od 08. do 11. kolovoza ugostiti grupu studenata tehničkog, biotehničkog, društvenog i humanističkog usmjerenja Sveučilišta u Zagrebu te im pokušati u četiri dana zajedničkih seminara i radionica približiti dolinu Neretve I njenu važnost.

Naglasak stručnog skupa će biti i na povezivanju domaćih studenata sa njihovim ponajboljim kolegama iz drugih krajeva Hrvatske i raznih znanstvenih područja kako bi se postigla sinergija i ostvarili temelji za buduću suradnju kako u znanstvenom tako i u poslovnom smislu. Treći, ali ne i najmanje važan cilj skupa je ukazati na značaj ravnomjernog regionalnog razvoja na području Republike Hrvatske s ciljem povećanja konkurentnosti domaćeg gospodarstva i konvergencije s razvijenijim ekonomijama Europske Unije.

Za vrijeme trajanja skupa gosti studenti sa Sveučilišta u Zagrebu će organizirano posjetiti gotovo sva mjesta u dolini Neretve, arheološki muzej Naronu te imati prilike uživo gledati Maraton lađa. Uz studentske radionice i seminare, 09. kolovoza sa početkom u 10:30 sati studentima će strategije budućeg razvoja doline Neretve prezentirati nositelji izvršne vlasti, gradonačelnici gradova Metkovića i Ploča te župan Dubrovačko-neretvanske županije.

Dugoročni cilj je od skupa napraviti tradiciju te svake godine u dolinu Neretve dovesti što veći broj najboljih studenata Sveučilišta u Zagrebu te domaće studente potaknuti da se više angažiraju u lokalnoj zajednici.

Nastavi čitati
Dodajte komentar

You must be logged in to post a comment Login

Objavite komentar

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije