Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ

Iz Covid ordinacije podsjećaju na mogućnost brzog testiranja

Objavljeno prije

Zbog ponovnog povećanog broja pozitivnih osoba na području doline Neretve želimo vas podsjetiti na mogućnosti testiranja u sklopu Covid ordinacije u Domu zdravlja Metković.

PCR uzorkovanje se provodi od ponedjeljka-petka od 7:45-8:30. Testiranje se može provoditi sa uputnicom (od obiteljskog liječnika) ili koercijalno (uz vlastito plaćanje 650,00 kuna). Rezultat testa bude isti dan na mail adresi.

Brzi antigenski test se provodi od ponedjeljka-subote od 8:00-9:00. Testiranje se može provoditi sa uputnicom (od obiteljskog liječnika) ili komercijalno (uz vlastito plaćanje 150,00 kuna). Rezultat testa bude isti dan na mail.

Oba dva testa u slučaju komercijalnog testiranja budu na engleskom jeziku.

Po posljednjem naputku KZ RH sve osobe sa simptomima rade brzi antigenski test te u slučaju pozitivnoga testa isti se uvodi u sustav te osoba može dobiti Covid putovnicu na temelju njega.

Za sve nejasnoće možete poslati upit na covid19@dom-zdravlja-metkovic.hr ili u radno vrijeme od 7:00-15:00 nazvati Covid ordinaciju na 020/800-071.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

42 nova slučaja zaraze koronavirusom, pet osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 42 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o 23 osobe muškog i 19 osoba ženskog spola: 12 iz Dubrovnika, osam iz Stona i Župe dubrovačke, pet iz Metkovića, dvije iz Konavala i Korčule te jednoj iz Janjine, Kule Norinske, Opuzena, Orebića i Ploča.

Izliječeno je 48 osoba: 18 iz Dubrovnika, osam iz Konavala, šest iz Župe dubrovačke, pet iz Blata, četiri iz Metkovića i Stona, dvije iz Ploča te jedna iz Konavala.

26 ima utvrđenu epidemiološku vezu

U posljednja 24 sata obrađena su 864 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 133 780 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 24 osobe pozitivne na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.

U samoizolaciji je 1116 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježen slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 940 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije