Ostanimo u kontaktu

ČELNIK GI PUŠTEN NA SLOBODU

Ivo Matičević: ‘Svoju nevinost dokazat ću na sudu’

Objavljeno prije

Nakon jučerašnjeg privođenja tijekom prosvjeda u Opuzenu, Ivo Matičević je 24 sata proveo u policijskoj postaji u Metkoviću. Potom je prebačen u Dubrovnik kaznenom sucu koji ga je danas u 15 sati pustio na slobodu.

Matičević navodi kako su se policajci u Metkoviću prema njemu odnosili korektno te im se ovim putem zahvaljuje.

Što se tiče optužnice koju je Nikica Bjeliš podigao protiv njega, Matičević ističe da je to samo još jedan njegov pokušaj da iznutra uništi Građansku inicijativu jer je već puno puta to pokušao uraditi, a vrhunac svih tih pokušaja je ova prijava za prijetnju smrću. Matičević kaže kako on nikome nije prijetio nego da je Bjelišu skrenuo pažnju na ono što je radio i da ga je nazvao dnom dna te da je to rečeno pred više ljudi i da se stoga ne boji optužnice.

Matičević stoga odbacuje sve optužbe i poručuje da će svoju nevinost dokazati na sudu.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno 39 slučajeva zaraze koronavirusom, deset novih u Metkoviću

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o šest muških i osam ženskih osoba iz Dubrovnika (njih deset ima utvrđenu ep. vezu), pet muških i pet ženskih osoba iz Metkovića (pet ima utvrđenu ep. vezu), tri muške i tri ženske osobe (za sve utvrđena ep. vezu), dvije muške i jednoj ženskoj osobi iz Kule Norinske (jedna osoba ima utvrđenu ep. vezu), dvije muške osobe osobe iz Opuzena, po jednoj muškoj osobi iz Ploča i s Mljeta, jednoj ženskoj osobi iz Smokvice (utvrđena ep. veza) i jednoj ženskoj osobi iz Zažablja (utvrđena ep. veza).

Izliječeno je 12 osoba: sedam iz Dubrovnika, tri iz Metkovića te po jedna s Mljeta i iz Ploča.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 17 osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađeno je 186 uzoraka, a od početka pandemije analiziran je ukupno 17 931 uzorak.

U samoizolaciji je 729 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 87 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

NOVI NAJGORI DAN NA NIVOU DRŽAVE
Zabilježena 2242 nova slučaja koronavirusa! Preminulo je 16 osoba

U protekla 24 sata zabilježena su 2.242 nova slučaja koronavirusa u Hrvatskoj pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) 9.745. U Zagrebu je i danas zabilježen visok broj novih slučajeva, čak 798.

Među njima je 731 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 52 pacijenta. U protekla 24 sata testirano je 8.087 osoba.

23.785 osoba se oporavilo, od toga 875 u protekla 24 sata.

U protekla 24 sata preminulo je 16 osoba, dosad 429.

Do danas je ukupno testirano 437.048 osoba, od toga 8.087 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 27.967 osoba.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije